Blockfestin rannekejonot ovat järjestäjälle pitkä miinus, mutta jonottajat ansaitsevat suuren kiitoksen

Jättijono Tampereen keskustassa olisi voinut olla täysi katastrofi. Sitä se ei ollut, kirjoittaa Aamulehden toimittaja Ilari Leppäniemi.

20.8. 14:25 | Päivitetty 20.8. 15:00

Aamulehti

Blockfestin avauspäivän järjestelyt epäonnistuivat rannekkeiden noudon osalta pahasti.

Ongelma oli nähtävissä jo varhain päivällä. Ranneketeltta sijaitsi Sorin aukiolla. Jo kello kahden jälkeen jonon pää oli Suvantokadulla, mistä se ei suinkaan edennyt suoraan aukiolle, vaan kiemurteli kaukaa Rautatienkadun, Vuolteenkadun ja Hatanpään valtatien kautta.

Kiertelin työn puolesta aukion liepeillä pitkin päivää. Vielä iltayhdeksänkin aikaan jonon pää oli Rautatienkadulla. Lukuisten jututtamieni ihmisten arviot jonotusajastaan vaihtelivat puolestatoista tunnista lähemmäs neljää tuntia. Siinä ajassa jää monta biisiä kuulematta.

Rannekejonojen pituus oli Blockfestien avauspäivän puheenaihe. Sorin aukiolla sijainneelle rannekepisteelle joutui jonottamaan tunteja.

Arviot jonotusajan pituudesta vaihtelivat.

Blockfest kommentoi jonotusongelmia sosiaalisen median kanavissaan lauantaina. Se esitti kävijöille syvät pahoittelut rannekkeenvaihdon ja exclusive-sisäänkäyntien ongelmista.

Syiksi järjestelyjen pettämiseen kerrottiin esimerkiksi huijauslippujen suuri määrä, tekniset ongelmat verkkoyhteyksissä ja lukijalaitteissa, sekä postitse lähetettyjen rannekkeiden myöhästymiset tai päätymiset vääriin osoitteisiin.

Hyvä, että pahoiteltiin. Palautevyöry on selvästi ollut murskaava. Esimerkiksi Blockfestin virallisten Facebook-sivujen eilisten julkaisujen kommentointia on tällä hetkellä rajoitettu.

Järjestävälle taholle perjantain tapahtumat ovat pitkä miinus, mainehaitta, jota muistellaan ensi vuonnakin. Mutta Blockfest-kävijät ansaitsevat suuren kiitoksen.

Sitä he harvoin saavat. Blockfest on monen kaupunkilaisen mielestä ärsyttävä tapahtuma, jonka asiakkaiden jäljiltä Tampereen keskusta tapaa olla kohtalaisen karmeassa kunnossa. Ja oli se sitä tänäkin aamuna. Mutta turhauttavan jonottamisen ihmiset hoitivat hienosti.

Odotusaikaan pettyneen, festaria odottavan, hieman ehkä alkoholiakin jo nauttineen ihmisjoukkion jättijono kaupungin keskustassa kuulostaa katastrofilta. Sitä se ei ollut. Jono oli läpi päivän organisoimattoman organisoitu ja asiallinen. Jopa Vuolteenkadun pyöräkaista pidettiin pääosin vapaana. Rautatienkadulla autoilleet varmasti kohtasivat pientä häiriötä, tai ainakin joutuivat keskittymään tavallista enemmän, mutta kaikkinensa kapealle jalkakäytävälle pakkautunut jono otti muut ihmiset huomioon poikkeuksellisen hyvin.

Tunnelmakin oli pääosin ihan hilpeä, vaikka ärtyneitä purkauksia kuului sieltä sun täältä.

Pisteet myös järjestyksenvalvojille. On ollut varmaan helpompiakin työpäiviä.

Kirjoittaja on Aamulehden toimittaja.

Aamulehti haastatteli jonottajia perjantai-iltana Sorin aukiolla. Teemu Lamminen, Samu Lausvaara ja Joni Antila antoivat tiukkaa palautetta järjestelyistä. "Perseestä", Antila summasi 1,5 tunnin jonotuksen jälkeen. Kolmikko kertoi odottaneensa esimerkiksi Pyrythekidin keikkaa, joka oli haastatteluhetkellä jo alkanut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut