Hassisen kone juhlii vihdoin nelikymppisiään – Loppuunmyyty keikka veti Ratinaan 30 000 fania, katso kuvat

Hassisen koneen pitkään odotettu stadionkonsertti toteutuu vihdoin.

Hassisen koneen odotettu konsertti veti Ratinan stadionin tupaten täyteen.

30.7. 16:26 | Päivitetty 30.7. 21:41

Aamulehti

Kaksi vuotta sitä on ehditty jo odottaa, mutta viimein tänään Hassisen kone saapuu loppuunmyydylle Ratinan stadionille. Hartaasti odotettu keikka kokoaa paikalle jopa 30 000 fania.

Ratinan stadionin portit aukesivat kello 16, jolloin porteilla oli vielä melko rauhallista. Tuntia myöhemmin Ratinan aukiolle ja Olympia-aukiolle oli jo kerääntynyt enemmän faneja nauttimaan aurinkoisesta säästä ja jonottamaan sisään alueelle.

Illan päätähtien on määrä nousta lavalle kello 20.

”Mikä on kovin koneista, mikä statuksista suurin?” kyseltiin Ratinan Olympia-aukiolle kiinnitetyssä ristipistotyössä Hassisen kone -kappaleen sanoituksia mukaillen.

Hassisen kone oli aktiivisena vain vuosina 1979–1982, jona aikana bändi ehti julkaista neljä albumia. Sittemmin yhtye on keikkaillut muutamia kertoja.

40 vuotta myöhemmin -juhlakiertue starttasi yhtyeen kotikaupungista Joensuusta, jonka lisäksi yhtye nähtiin myös Seinäjoella. Kiertue huipentuu nyt Ratinaan, jossa esiintyvät myös Dumari & Spuget & Blosarit sekä Litku Klemetti.

Aamulehti on paikalla tapahtumassa, ja konserttiarvio ilmestyy sunnuntaiaamuun mennessä.

Taru Teittinen Kuopiosta (vas.) tuli keikalle Leppävirralta kotoisin olevan Virpi Teittisen kanssa. Taru Teittinen on ollut Hassisen koneen fani vuodesta 1982. ”Odotan illalta eniten Uhrisavua-kappaletta, mutta onneksi kuulemma kaikki biisit kuullaan”, Taru Teittinen sanoo. ”Dumarikin olisi kiva ehtiä näkemään”, he tuumivat.

Jari Partanen ja Sari Ihalainen Porvoosta ovat molemmat olleet Hassisen koneen faneja vuodesta 1980 alkaen. ”Olen nähnyt bändin varmaan kymmenen kertaa ja seurannut Ismon uraa muutenkin”, Partanen sanoo. ”Tämä on ollut tällainen kolmen vuoden prosessi. Nyt vihdoin täällä”, Ihalainen sanoo. Hän oli 14-vuotiaana katsomassa yhtyettä Imatra-rockissa. ”Yleisössä oli silloin noin 5 000 ihmistä, ja Ismo sanoi, että me olimme heidän suurin yleisönsä koskaan.”

Viivi Lindholm ja Niilo Aro tulivat katsomaan Hassisen konetta Helsingistä. ”Tässä juuri pohdittiin, että me tiputetaan täällä keski-ikää”, Lindholm vitsailee. Hän kertoo olleensa Hassisen koneen fani jo useita vuosia. ”Olen ollut Ismo Alangon keikalla, mutta en ole Hassisen konetta ennen nähnyt livenä.” Aro kertoo odottavansa illalta klassikoita, joista hänelle itselleen tulee hyvä fiilis. ”Harsoinen teräs olisi kiva kuulla”, Aro sanoo.

Kotkalainen Jomi Keränen ja lahtelainen Miika Poikolainen ovat pitkän linjan faneja ja kuunnelleet Hassisen konetta teinistä saakka. ”22 vuotta sitten Joensuussa näin Hassisen koneen livenä”, Keränen kertoo. ”Hassisen kone on paras suomenkielinen rockbändi ikinä”, Poikolainen sanoo. Illalta odotetaan erityisesti yhtä suosikkikappaletta, Muoviruusuja omenapuissa.

Juulia Kuusisto (vas), Helena Kuusisto ja Onerva Hakonen odottavat innolla illan konserttia. ”Meillä on tällainen kaksi vuotta sitten ostettu lahjareissu. Meitä on paikalla 14 hengen perhe”, kertoo juuri Italiasta Suomeen muuttanut Helena Kuusisto. Juulia Kuusisto kertoo ihastuneensa Ismo Alangon musiikkiin pari vuotta sitten. ”Tosi mieluinen keikka on tulossa”, Juulia Kuusisto sanoo.

Loppuunmyydylle keikalle odotettiin 30 000:a fania. Moni paikalla olija oli fanittanut Hassisen konetta aina 1980-luvulta saakka.

Ismo Alangon luotsaama Hassisen kone oli aktiivinen vain muutaman vuoden ajan 1980-luvun alussa.

Keikkakansaa lämmittelemässä oli Tuomari Nurmio.

Tuomari Nurmiota seurasi lämmittelijänä Litku Klemetti ennen varsinaista keikkaa.

Päivitetty 30.7.2022 kello 18.14: lisätty kuvia.

Päivitetty 30.7.2022 kello 19.17: lisätty kuvia.

Päivitetty 30.7.2022 kello 20.57: lisätty kuvia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut