Tampere sai sittenkin menestystä tangokisassa: tamperelaiset veljekset Theo ja Elia Maijala voittivat Tangonuori- ja Tangojuniori-laulukilpailut

Kilpailut järjestettiin Seinäjoen Tangomarkkinoiden yhteydessä.

Theo (vas.) ja Elia Maijala saivat laulukilpailujen voitosta komeat kruunut.

12.7. 16:44 | Päivitetty 13.7. 15:59

Aamulehti

Tamperelaiset 15- ja 12-vuotiaat Theo ja Elia Maijala voittivat viikonloppuna Seinäjoen tangomarkkinoiden yhteydessä järjestetyt Tangonuori- ja Tangojuniori-laulukilpailut.

Laulukilpailuja järjestää Suomalaisen Tangon Satumaa ry. Kilpailut eivät ole suoraan yhteydessä Tangomarkkinoihin, mutta kilpailun finaali järjestetään yhteistyössä Seinäjoen Tangomarkkinoiden kanssa.

Maijalan veljekset kertovat harrastavansa monipuolisesti musiikkia. Molemmat veljekset laulavat Pirkanpojat-poikakuorossa. Theo Maijala soittaa Tampereen konservatoriossa lyömäsoittimia ja Elia Maijala on Tampereen konservatorion laulukoulun oppilas.

Tangokilpailuihin he valmistautuivat noin viikon. Tango ei ole kummankaan intohimo, mutta mahdollisuus kannatti käyttää hyväksi.

”Ei se nyt sillä lailla erityisesti kiinnosta, se nyt vaan oli kilpailu, mihin mentiin”, Theo Maijala kertoo.

Voittajat studioon

Lapsille ja nuorille laulun harrastajille tarkoitetun kilpailun finaali järjestettiin Seinäjoella torstaina 7. heinäkuuta. Finaalissa oli kolme eri-ikäisille laulajille suunnattua sarjaa. Jokaisesta valittiin voittajaksi yksi tyttö ja yksi poika.

Elia Maijala voitti 10–13-vuotiaille tarkoitetun Tangojuniori-sarjan. Kappaleiksi valikoituvat Sininen ja valkoinen sekä lastenlauluklassikko Minä soitan harmonikkaa. Sarjan toinen voittaja on sastamalalainen Sofia Murtojärvi.

Isoveli Theo Maijala puolestaan voitti 14–17-vuotiaiden tangonuori-sarjan. Hän esitti kappaleet Lapin tangon sekä Yö saaristossa. Tangonuori-sarjan voittajat pääsevät studioon äänittämään ja levyttämään varta vasten voittajille tehdyn, Jonna Pirttijoen säveltämän ja Kyösti Mäkimattilan sanoittaman kappaleen.

Kilpailun nuorin sarja, Tangovekara, on tarkoitettu 7–9-vuotiaille ja siinä lauletaan suomalaisia lastenlauluja.

Oikaisu 13.7.2022 kello 15.58: Korjattu jutusta nimivirhe. Osassa juttua Theo ja Elia Maijalan sukunimi oli virheellisesti muodossa Mattila. Täsmennetty juttuun, että Elia Maijala on Tampereen konservatorion laulukoulun oppilas, ei Tampereen laulukoulun oppilas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut