Hassisen Koneen kaksi kertaa siirretty keikka toteutuu viimein huippu­lämppärillä – loppuunmyytyyn tapahtumaan on vapautunut rajattu määrä lippuja

Hassisen Kone esiintyy Ratinassa heinäkuussa koko historiansa kattavan kokoonpanon kanssa, mutta lämmittelijältä löytyy legendaarista suomirock-osaamista vieläkin enemmän.

Jussi Kinnusen (vas.), Harri Kinnusen, Ismo Alangon ja Reijo Heiskasen juhlakeikka Ratinassa toteutuu isolla kokoonpanolla.

17.5. 10:04

Aamulehti

Hassisen Koneen jo pariin kertaan koronarajoitusten ja -pandemian takia siirretyn juhlakeikan lämmittelijät ovat selvillä.

Lauantaina 30. heinäkuuta Ratinassa toteutuvan 40 vuotta myöhemmin -konsertin avaa Tuomari Nurmion nykyinen yhtye Dumari & Spuget, jota vahvistaa puhallinryhmä Blosarit sekä kotimaisen indiemusiikin suosikki Litku Klemetti.

Kertaalleen loppuunmyytyyn tapahtumaan vapautuu samalla rajattu määrä lippuja, jotka myydään Lippupisteessä.

Tuomari Nurmion Kohdusta hautaan ilmestyi vuonna 1979, läpimurtohitti oli samalta albumilta löytynyt Valo yössä. Viime kesän arkistokuvaan Nurmio on kuvattu kotikaupungissaan Espoossa.

Hitti vuodelta 1979

Nurmio julkaisi esikoisalbuminsa Kohdusta hautaan vuonna 1979, ja on edelleen luomisvoimainen. Lukuisia klassikoita julkaisseen artistin viimeisin albumi on vuonna 2021 julkaistu Maailman onnellisin kansa.

Nurmion pitkäaikaisimman kokoonpanon Spuget muodostavat Miikka Paatelainen (kitara), Markku Hillilä (rummut) ja Mitja Tuurala (kontrabasso). Blosareissa soittavat puhallinsoittajat Juho Viljanen, Janne Toivonen ja Antti Hynninen.

Litku Klemetti ammentaa vaikutteita musiikkiinsa niin suomirockista, punkista kuin progesta. Hän valmistelee seitsemättä albumiaan, jonka on määrä ilmestyä kuluvan vuoden lopulla.

Iso kokoonpano

Ratinassa Hassisen Kone esiintyy historiansa kattavan ison kokoonpanon kera eli Ismo Alangon, Reijo Heiskasen, Jussi Kinnusen ja Harri Kinnusen lisäksi Ratinan-lavalle nousevat Eero Pekkonen, Antti Seppo, Hannu Porkka ja Jukka Orma.

Vuoden 2020 ja 2021 palauttamattomat liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 konserttiin.

Ratinan keikan lisäksi Hassisen Kone esiintyy kesäkuussa loppuunmyydyillä keikoilla Joensuun Kerubissa ja Seinäjoella Provinssi-festivaalilla lauantaina 2. heinäkuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut