Elä huippuhetket uudelleen! Euroviisuissa nähtiin runsaasti tunteikkaita balladeja ja näyttäviä lavaspektaakkeleja – katso kuvat Torinosta

Ukraina voitti Euroviisut kansanmusiikkia ja hiphopia yhdistelevällä kappaleellaan Stefania. Viisuihin mahtui myös lukuisia balladeja, sekä rap-musiikkia.

Espanjan laulaja Chanel veti Euroviisuissa näyttävän esityksen ja oli yksi yleisön ennakkosuosikeista. Espanja sijoittui viisuissa lopulta kolmanneksi.

15.5. 12:08

Ukraina voitti Euroviisut sunnuntain vastaisena yönä hurjalla äänisaaliilla. Ukrainaa edustanut Kalush Orchestra sai yhteensä 631 pistettä, joista 439 yleisöltä. Yhtye esitti Euroviisuissa ukrainankielisen kappaleen Stefania. Biisi on ukrainalaista kansanmusiikkia ja hiphopia yhdistelevä kappale.

Lue lisää: Ukraina voitti Euroviisut hurjalla yleisöääni­saaliilla – Suomi jäi sijalle 21

Musiikillisesti viisuvuosi oli hyvin balladivoittoinen, esimerkiksi Italia, Ruotsi, Kreikka ja Puola esittivät tunteikkaita balladeja. Mukaan mahtui kuitenkin myös riehakkaampaa meininkiä, esimerkiksi Moldovan juna-aiheisen rallin muodossa, jossa yhdistettiin kansanmusiikkia ja punkia.

Lue lisää: Voittajayhtye haluaisi ensi vuoden viisufinaalin Ukrainaan, mutta vaihtoehtoisia paikkoja on haettu jo useammasta maasta

Katso kuvagalleria Euroviisuista alta:

Ukrainan laulu Stefania on ukrainalaista kansanmusiikkia ja hiphopia yhdistelevä kappale. Yhtyeen keulahahmo Oleh Psiuk kirjoitti laulun sanoituksen kunnianosoituksena äidilleen ennen sotaa. Kappaleen nostalginen sanoitus on noussut ukrainalaisille laajempaan merkitykseen nyt sodan aikana.

Suomen edustaja The Rasmus veti viisufinaalissa energisen esityksen. Suomi sijoittui kappaleellaan Jezebel sijalle 21. Suomi sai yhteensä 38 pistettä, joista yleisöltä 26.

The Rasmuksen esityksen aikana lavalla nähtiin lukuisia mustia ilmapalloja.

Liettuan edustaja Monika Liu esitti finaalissa kappaleen Sentimentai. Liettua sijoittui sijalle 14.

Serbian Konstraktan persoonallinen esiintyminen hurmasi viisuyleisöä. Serbia sijoittui kappaleellaan In Corpore Sano sijalle 5.

Serbian persoonallisessa esityksessä pääosaa näyttelivät laulajan kädet. Käsien liikkeet heijastuivat myös esityksen taustalla.

Britanniaa edusti Tiktok-sensaatio Sam Ryder, joka oli yksi kisojen ennakkosuosikeista kappalellaan Space Man. Britannia sijoittui kisassa toiseksi. Sijoitus on huomattava parannus briteille, sillä esimerkiksi viime vuonna Britannia sai Euroviisu-finaalissa nolla pistettä.

Viime vuoden Euroviisujen voittaja Måneskin esitti viisufinaalissa äänestyksen aikana uuden Supermodel-kappaleensa.

Viisufinaalissa äänestyksen aikana esiintyi myös yksi illan juontajista, libanonilais­syntyinen poplaulaja Mika. Mika esitti kappaleitaan muun muassa suuren sydänpatsaan edessä.

Moldovan bändi Zdob şi Zdub & Advahov Brothers esitti kappaleen Trenuleţul. Moldova sai energisellä vedollaan huimasti yleisöääniä ja sijoittui sijalle 7.

Italiaa edusti myös vuonna 2019 maata edustanut Mahmood yhdessä Blancon kanssa italiankielisellä balladilla Brividi. Miesduo oli yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista. Koskettava balladi vei Italian sijalle 6.

Saksan edustajan Malik Harrisin kappaleessa kuultiin myös elementtejä rap-musiikista. Saksa sijoittui kilpailun viimeiseksi kuudella pisteellä.

Australian Sheldon Riley esitti balladin Not the Same. Australia sijoittui sijalle 15.

Norjaa edusti tänä vuonna Euroviisuissa Subwoolfer-yhtye kappaleellaan Give That Wolf a Banana. Norja sijoittui sijalle 10.

Ruotsi kuului myös tänä vuonna kisojen ennakkosuosikkeihin. Cornelia Jakobsin kappale Hold Me Closer on tunteikas balladi ja se sai yleisöltä runsaat aplodit. Kappale toi Ruotsin sijalle 4.

Kreikan balladin Die Together esitti Amanda Tenfjord. Kreikka sijoittui sijalle 8.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut