Kapa Ahonen ja Pekka Itkonen ovat soittaneet 40 vuotta samassa bändissä – joskus keikkoja oli lähes 300 vuodessa: ”Vaimo purskahti itkuun, ja tajusin, ettei tässä ole mitään järkeä”

Nääsvillen veljekset on taistellut kantrin puolesta jo neljä vuosikymmentä. Juhlalevy ilmestyy kesällä. Kapa Ahosen ja Pekka Itkosen mukaan hyvässä biisissä on aina tarina. Vaikkapa sitten haveriin joutuneesta Kuru-laivasta.

Kapa Ahonen (vas.) ja Pekka Itkonen tekivät 1980-luvun alussa bändeineen runsaasti laivakeikkoja. Mieleen tuli, että pitäisi saada aikaiseksi oma kantripumppu. Nääsvillen veljekset -yhtye viettää nyt nelikymppisvuottaan.

3.5. 17:59

Nashville – Nääsville. Sanaleikki on toki kaikille tuttu. Ensin mainittu tiedetään valtameren takaiseksi kantrimusiikin ykkösmestaksi. Jälkimmäinen? No se on tietysti Suomen houkuttelevin asuinkaupunki.

Kapa Ahonen muutti synnyinseudultaan Nurmeksesta Pirkkalaan 1960-luvun alussa 13-vuotiaana. Vaikka matka jatkui seuraavalla vuosikymmenellä ensin Göteborgiin ja sitten pysyvästi Turkuun, pirkanmaalaisuus on jättänyt pysyvät jäljet Ahoseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut