Popartisti pehmoaino hyräilee Kummelin Tonnin seteli -sketsin biisiä, mutta mustamakkara hänelle ei maistu – tällaisia muistoja artistilla on Tampereesta

Pehmoaino eli Aino Morko vetää keikan G Livelabissa 28. toukokuuta. Ikärajattomalla keikalla esiintyy myös Pambikallio. Pehmoainon kappale Haluun takas mun perhoset nousi Suomen Spotifyn ykköseksi, mikä herättää artistissa sekä kiitollisuutta että hämmennystä.

20-vuotiaan pehmoainon ep Kaukana kotoa nosti hänet yhdeksi Suomen striimatuimmista artisteista. Hän tulee esiintymään Tampereelle G Livelabiin.

27.5. 19:33

Aamulehti

1. Onneksi olkoon pehmoaino eli Aino Morko, pääset keikalle Tampereelle! Miltä tämä tähtihetki tuntuu?

”Kiitos, hyvältä tuntuu. Pidän Tampereesta oikein paljon. Olen aina viihtynyt Tampereella, ja minulla on siellä ystäviä sekä kummitäti. Olen käynyt siellä myös kerran keikalla Klubilla. Se oli tosi hauskaa. Odotan siis innolla.”

2. Tampere on ainakin paperilla synnyinkaupunkisi. Maistuuko mustamakkara, naurattaako Kummeli vai millä tavoin tamperelaisuus virtaa suonissasi?

”Eikö mustassamakkarassa ole verta? Olen vegaani, joten se ei ainakaan maistu. Tonnin seteli taitaa olla Kummelista? Siinä soi taustalla Le Cygne -kappale eli Camille Saint-Saënsin Eläinten karnevaali -sävellyksen osa Joutsen. Hyräilen aina välillä sitä, ja joku sanoo, että tuohan on Tonnin seteli -biisi. Olen oikeasti kotoisin Oulusta, ja nyt asun Helsingissä. En oikein tiedä. Ainakin tamperelaiset ystäväni ovat kivoja, ja meissä on samanlaisia piirteitä.”

3. Mikä on Tampereen instagrammattavin paikka?

”Siellä on ainakin hyviä auringonkukkapeltoja. Ne kukkivat syksyllä ja ovat ainakin instagrammattavia. Olemme käyneet kaverin kanssa kuvaamassa auringonkukkia, mutta en muista enää, missä se oli. Tampere on vain tosi kaunis paikka: esimerkiksi koski, ja vesi ylipäätään.”

4. Mikä on noloin tai hauskin Tampereeseen liittyvä muistosi?

”Blockfestissä vuonna 2018 tapahtui kaikkea hauskaa. Lähdimme kolmen ystäväni kanssa festareille, ja ensimmäisellä keikalla yksi heistä hävitti puhelimen. Yritimme koko päivän ajan saada ystävää kiinni, ja soittelimme eri puhelimilla toistemme numeroihin ja sovimme tapaamispaikkoja. Aina jollekin tuli vessahätä tai jotakin. Olimme vähän kuin piilosilla. Siihen liittyi paljon ulkopuolisia ihmisiä. Olen viettänyt muutenkin hyviä kesiä Tampereella.”

5. Kenet tunnetun tamperelaisen haluaisit viedä kanssasi Särkänniemeen?

”Tunnettu tamperelainen? Ehkä kutsuisin Erika Vikmanin. Hän on mukavan oloinen ihminen, vaikuttaa todella hauskalta. Olisi kiva tehdä hänen kanssaan jotakin tuollaista extremeä. Olen tavannut hänet kerran. Uskallan käydä kaikissa laitteissa.”

6. Mihin jatkaisitte siitä?

”Toivottavasti menisimme karaokeen. Jos Erika lähtisi kanssani laulamaan karaokea, se olisi hauskaa.”

7. Jos sinun pitäisi tehdä Tampereesta biisi, millainen siitä tulisi?

”Ai Tampereesta biisi? No, se varmaan kertoisi ystävistä, auringonpaisteesta ja kesälomasta.”

8. Jos keikalla iskee rimakauhu, mitä ajattelet?

”Jännittäminen, kuten muutkin tunteet, on ihan normaali asia. Joskus jännittää enemmän, joskus vähemmän. Ei sille voi mitään. Vaikka joku sanoisi, että älä jännitä, ei tunteita pysty kontrolloimaan. Kyllä se menee ohi. Jännitys merkitsee, että asia on tärkeä minulle. Joskus pienempänä koin lamaannuttavaa jännitystä.”

9. Kappaleesi Haluun takas mun perhoset nousi Suomen Spotifyn listaykköseksi. Miltä se tuntui ja miksi kappale menestyi?

”Siihen liittyi... monenlaisia tunteita. Olin kiitollinen siitä, että kappale vetosi ihmisiin. Olin myös hämmentynyt ja ihmeissäni. En yhtään tiedä, mikä siinä toimi. Se on minun tekemäni kappale. Se vain tuli päästäni. Kappale kertoo siitä pelosta, kun ei enää saa perhosia aikaan.”

10. Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.

”Tutkiva, eli haluan oppia aina uutta maailmasta. Muuttuva, koska kasvan ja muutun koko ajan. Yritän ainakin olla kiltti, sekä muille että itselleni.”

Kuka?

Pehmoaino

Oikealta nimeltään Aino Morko. 20-vuotias.

Kotoisin Oulusta, asuu Helsingissä.

Kappale Haluun takas mun perhoset nousi Suomen Spotifyn ykköseksi.

Esiintyy Tampereen G Livelabissa la 28.5. ikärajattomalla keikalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut