Nightwishin Tuomas Holopainen kävi neljännen luokan Amurin ala-asteella ja paljastaa nyt, miksei Tampereesta jäänyt lapsena hyviä muistoja

Nightwish esiintyy Tampereen Nokia-areenalla perjantaina 22. huhtikuuta. Bändin johtohahmolle ja kosketinsoittajalle Tuomas Holopaiselle, 45, Tampereesta tulee mieleen Popeda, koska yhtye oli hänen ensikosketuksensa musiikkiin.

Tuomas Holopainen on Nightwish-yhtyeen kosketinsoittaja ja johtohahmo. Holopainen kuvattiin kotiseudullaan Kiteellä maaliskuussa 2020.

20.4. 18:39 | Päivitetty 21.4. 9:16

Aamulehti

1. Onneksi olkoon, Tuomas Holopainen, pääset Tampereelle! Miltä tämä huippuhetki tuntuu?

”On kyllä hienoa aloittaa kiertue Suomesta ja upouudelta Nokia-areenalta. Laitoin tuossa viestiä bändin Whatsapp-ryhmään ja kyselin siellä fiiliksiä, niin jengi oli kyllä ihan täpinöissään tästä tulevasta keikasta. Toivottavasti tietysti myös yleisö on yhtä innoissaan.”

”Ylipäätään se, että pääsee keikkailemaan tämän kahden vuoden kurimuksen jälkeen, on huippuhetki. Tässä kahden vuoden aikana saatiin tehtyä kahden virtuaalikeikan lisäksi kolme keikkaa suunnitellusta sadastakahdestakymmenestä.”

2. Tehdään pieni sana-assosiaatio. Mitkä kolme sanaa sinulle tulevat mieleen Tampereesta?

”Ensimmäisenä täytyy sanoa Popeda, koska se oli miun ensikosketukseni musiikkiin 1980-luvulla. Isoveli oli kova Popeda-fani, ja sitä kautta löysin musiikin maailmaan. Popeda on edelleen miun mielestäni yksi parhaista suomalaisista bändeistä.”

”Toisena mieleen tulee Amuri ja Amurin ala-aste. Olen asunut Tampereella vuoden elämästäni, ja kävin Amurin ala-asteella neljännen luokan, koska isäni sai Tampereelta töitä. Kirjailija Anneli Toijala oli silloin opettajanani. Eli terveisiä Amurin ala-asteen vuosiluokalle 1986–1987, jos satutte minut sieltä muistamaan.”

”Kolmantena sanon Pakkahuone, jossa meillä oli keikka joulukuussa 2000. Siellä kuvattiin ensimmäinen Nightwishin nimissä julkaistu dvd. Siellä kun oltiin, niin yhtäkkiä oveen koputettiin, ja oven takana oli Juice Leskinen, joka oli tullut katsomaan meitä. Se oli iso hetki nuorelle muusikonalulle, koska Juice oli yksi niistä muusikoista, joita katsoin ylöspäin.”

3. Kenen tamperelaisen haluaisit kutsua kanssasi Pyynikille munkkikahveille?

”Tämän on pakko olla Pate Mustajärvi, koska hän on suuri idolini. Olen tavannut Paten vain kerran, viitisen vuotta sitten Oulun Qstockissa, jossa otimme yhdessä selfien. Silloin tapaaminen jäi aika lyhyeksi, niin mielelläni hänet veisin kahville.”

4. Mihin matka siitä Paten kanssa jatkuisi?

”Mie kysyisin Patelta, hän saa viedä. Mie teen ihan mitä vain.”

Tuomas Holopainen kotiseudullaan Kiteellä maaliskuussa 2020.

5. Mikä on paras muistosi Tampereelta?

”Yritän miettiä sitä neljättä luokkaa, mutta siitä ei jäänyt kyllä kovin hyvät muistikuvat. Olin ihan maalaispoika, ja jouduin yhtäkkiä asumaan isoon kaupunkiin. En viihtynyt. Tuli äkkiä ikävä metsiä ja järviä.”

”Ehkä yksi ylitse muiden on meidän loppuunmyyty Ratinan-keikka muutama vuosi sitten. Soitettiin Children of Bodomin kanssa, ja se koko keikka oli ihan napakymppi. Sää suosi, ja oli ilotulitteet ja todella lämminhenkinen yleisö. Se oli varmasti yksi parhaista keikoista, jota ollaan koskaan tehty.”

6. Mitä teet bäkkärillä?

”Yritän tappaa sitä joutoaikaa parhaani mukaan. Jos nyt puhutaan keikkaan valmistautumisesta, niin käyn mielessäni settilistan läpi juuri ennen lavalle menoa. Se on sellaista mentaaliharjoittelua. Vähän myös tsempataan toisiamme.”

”Joskus saatan tehdä ristikkoa tai lukea kirjaa, mutta ei ole mitään sen ihmeellisempiä rituaaleja.”

7. Mitä teidän raiderissa on?

”Me ollaan aika lunkia porukkaa, me ei nosteta kauheata haloota, jos ei ole oikean merkkistä punaviiniä tai oikean värisiä pyyhkeitä. Meidän raiderissa on ihan perussettiä. Lämmin ruoka olisi kiva saada, vettä ja sopiva määrä virvoitusjuomia.”

8. Mistä sinut löytää keikan jälkeen?

"Normaaleissa olosuhteissa miut saattaisi löytää vaikka mistä vain pubista. Nyt meillä on kuitenkin bändin kanssa viikon päästä lähtö Pohjois-Amerikan-kiertueelle, ja siellä on edelleen voimassa tiukat koronarajoitukset. Meidän täytyy olla nyt todella tarkkana ja noudattaa turvavälejä ennen ja jälkeen keikan, joten keikan jälkeen menemme kaikki suoraan hotellihuoneeseen ja olemme valitettavasti eristyksissä.”

9. Kerro jokin mieleen jäänyt kohtaaminen fanin kanssa.

”Olisiko tämä tapahtunut ehkä 15 vuotta sitten. Vanhempani asuivat silloin maalaistalossa keskellä ei mitään, ja heidän oveensa yhtäkkiä koputettiin. Ulkona seisoi venäläinen tyttö kahden suuren matkalaukun kanssa. Hän kertoi myyneensä koko omaisuutensa ja sanoi muuttavansa vanhempieni luokse asumaan ja menevänsä minun kanssani naimisiin.”

”Isä soitti minut sinne, ja sitä jouduttiin sitten sumplimaan monta päivää. Tyttö oli tullut Venäjältä junalla Kiteelle ja sieltä taksilla minun vanhempieni luo. Lopulta hänelle saatiin hommattua paluulippu, eikä hänestä sen koommin ole kuulunut. Se oli ehkä malliesimerkki siitä, miten äärimmäisyyksiin ihmiset voivat mennä väärissä kuvitelmissaan julkisuuden ihmisistä. Hän oli vakuuttunut siitä, että kohtalomme ovat jollain tavalla kietoutuneet yhteen.”

10. Kerro itsestäsi jokin yllättävä ominaisuus.

”Yksi miun rakkaimmista harrastuksistani on sauvakävely, joka on ehkä aika epätyypillinen harrastus rokkarille. Se on sellainen liikuntamuoto, joka sopii itselle. Saa mennä metsässä ja se on sopivan rauhallista. Olen jäänyt siihen täysin koukkuun.”

Nightwish: Human. :II: Nature.

Human. :II: Nature. on Nightwishin yhdeksäs studioalbumi, joka julkaistiin huhtikuussa 2020. Tampereelta starttaava maailmankiertue kantaa samaa nimeä.

Nightwish esiintyy Nokia-areenalla perjantaina 22.4.2022.

Yhtyeen edellinen iso konsertti Tampereella oli Ratinan stadionilla vuonna 2015.

Oikaisu 21.4.2022 kello 7.42: Nightwishin konsertti Ratinan stadionilla oli vuonna 2015, ei 2016.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut