Mestarit areenalla -nimen käyttö­oikeuden Warnerille myynyt taho selvisi: Myyjänä kokenut keikkajärjestäjä

Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordströmin mukaan uuden Mestarit areenalla -kiertueen artistit ovat olleet tietoisia kohun aiheuttaneesta tilanteesta jo ennen kiertueen lanseerausta.

Kaija Koo on yksi uudelleen lanseeratun Mestarit areenalla -kiertueen artisteista.

5.4. 15:33

Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordström vakuuttaa edelleen olleensa siinä käsityksessä, että alkuperäiset Mestarit areenalla -artistit ovat olleet tietoisia kiertueen uudelleen lanseerauksesta. Nordströmin mukaan asiasta olisi kertonut artisteille kiertueen ”alkuperäinen järjestäjä”, mutta hän ei nimennyt tätä.

Useiden yhteydenottojen jälkeen Nordström ilmoitti lopulta tekstiviestitse, että Warner osti oikeudet nimenkäyttöön Juha Hytin omistamalta Feelmore Oy:ltä.

Helsingin Sanomat kertoi lauantaina, että alkuperäisen Mestarit areenalla -kokoonpanon artistit ovat erittäin loukkaantuneita nimen käytöstä.

Nordströmin mukaan myös uuden kiertueen naisartistit, Kaija Koo, Vesala, Jenni Vartiainen ja Ellinoora, ovat olleet tietoisia alkuperäisen Mestarit areenalla -kokoonpanon jäsenten hermostumisesta jo ennen kiertueen lanseerausta.

Korvauksia alkuperäisille artisteille ei edelleenkään ole suunnitteilla.

Lue lisää: Mestarit areenalla -kiertue tekee paluun, mutta mestarit ovat nyt Kaija Koo, Vesala, Ellinoora ja Jenni Vartiainen – konsertti syksyllä Nokia-areenalla

Konkarimuusikot Pepe Willbergin, Pave Maijasen, Kirkan ja Hectorin toi yhteen Ande Päiväläisen idea. Kuva Olympiastadionilta elokuussa 1999.

Vuonna 1999 ympäri Suomea kiertäneen kokoonpanon jäsenet olivat Heikki Harma, Pepe Willberg, Kirka ja Pave Maijanen.

Nelikosta hengissä ovat Harma ja Willberg.

”Ensiajatus oli, että mikä vitsi tämä on. Mietin, että kuka hullu lähtisi tekemään tällaista”, Heikki Harma kertoi.

Harman mukaan kukaan uutta konserttia järjestävästä Warner Musicin edustajista ei ollut yhteydessä häneen, Willbergiin tai alkuperäisen idean isänä pidettyyn Antero ”Ande” Päiväläiseen.

Myös Pepe Willberg kertoi tuntevansa olonsa hyväksikäytetyksi. Molemmat pitävät Warner Musicin toimintaa loukkaavana myös Kirkan ja Pave Maijasen muistolle.

”Siltä kantilta ajateltuna on se jonkinlaista haudanryöstöä myös”, Willberg sanoi samassa jutussa.

He kummastelivat sitä, että saivat tietää asiasta viikkoa ennen julkistusta, vaikka hanketta on tiettävästi valmisteltu jo parin vuoden ajan.

Niko Nordström palasi johtamaan Warner Music Finlandia vuonna 2020. Hän aloitti toimitusjohtajana ensimmäisen kerran 2007.

Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordström kertoi lauantaina, että yhtiö hankki luvan ja Mestarit areenalla -tavaramerkin vuonna 2020 kiertueen alkuperäiseltä järjestäjältä. Näin toimittiin, koska haluttiin osoittaa kunnioitusta alkuperäisiä mestareita kohtaan.

”Tavaramerkin hankkimisen jälkeen olimme siinä ymmärryksessä, että alkuperäisen Mestarit areenalla -projektin osalliset olivat valmiit antamaan viestikapulan eteenpäin, seuraaville mestareille. Tämän jälkeen lähdimme rakentamaan uutta suurproduktiota”, Nordström kirjoitti.

Nordström puhui sähköpostivastauksessaan ”alkuperäisestä järjestäjästä”, mutta ei nimennyt tätä. Myöhemmin kysyttiin uudelleen, onko Warner siis maksanut alkuperäisen kiertueen järjestäjälle Eastwaylle.

Useiden yhteydenottojen jälkeen Nordström ilmoitti lopulta tekstiviestitse, että Warner osti oikeudet nimenkäyttöön Juha Hytin omistamalta Feelmore Oy:ltä.

Nordströmin mukaan hänen oletuksensa oli, että Feelmore olisi hankkinut alkuperäisten mestarien siunauksen mandaatin siirtämiselle.

”Hankimme oikeuden Mestarit areenalla -nimeen vuonna 2020 alkuperäiseltä kiertueen järjestäjältä. Sopimuksen teon yhteydessä maksoimme korvauksen oikeuksien siirrosta ja olimme siinä uskossa että alkuperäisen kiertueen järjestäjällä oli mandaatti siirtää nimi eteenpäin, näin meille vakuutettiin.”

Monien suomalaisartistien hyvin tuntema, kokenut keikkajärjestäjä Hytti toimi vuonna 2020 Live Entertainment Finlandin – joka on käyttänyt myös nimeä Eastway Live – toimitusjohtajana.

Juha Hyttiä ei tavoitettu haastattelua varten.

Jenni Vartianen, Ellinoora, Kaija Koo ja Vesala esiintyivät kiertueen lanseeraustilaisuudessa. Vartiainen oli mukana videoyhteydellä.

Niko Nordströmin mukaan uuden Mestarit areenalla -hankkeen artistit ovat olleet tietoisia kohun aiheuttaneista uusimmista käänteistä ja heidän kanssaan on käyty tilannetta läpi jo ennen uuden kiertueen lanseerausta.

”Tällä hetkellä kaikki keskittyvät omiin keikkoihinsa”, Nordström kertoo.

Sunnuntai-iltana artistit julkaisivat omilla Instagram-tileillään yhteisen kannanoton, jossa he kertoivat lähteneensä projektiin ”hyvin aikein ja siinä oletuksessa, että kaikki osapuolet ovat asian puolella”.

Lisäksi he sanovat olevansa pahoillaan siitä, että kiertueen nimestä ”on aiheutunut mielipahaa”.

Yhteistä kahdelle Mestarit areenalla -projektille on artistien mukaan ainoastaan se, että myös uudempi projekti on neljän ison artistin yhteinen kiertue.

”Nyt, vuonna 2022, teemme tällä porukalla tietysti jotain ihan omannäköistä”, artistit kirjoittavat.

Menneiden vuosien Mestarit areenat -kiertueesta ja kiertueen silloisista artisteista Kaija Koo, Jenni Vartiainen, Vesala ja Ellinoora kirjoittavat: ”On sanomattakin selvää, että kunnioitamme kollegoitamme erittäin suuresti. Mestarit-kiertue toi 90-luvulla valoa synkkään aikaan Suomessa ja samoin mekin haluamme tuoda lämpöä tähän aikaan.”

”Olemme kuitenkin myös samalla valtavan ylpeitä siitä, mitä kukin meistä on artistina saanut aikaan. Kannamme kruunumme omasta urastamme pystypäin. Mestarit areenalla -kiertueella on upea historia musiikin ja yhteenkuuluvuuden juhlana.”

Alkuperäisen Mestarit areenalla -idean isänä pidetty Päiväläinen sanoo, että hänellä ei ole asian suhteen vaatimuksia. Uusiin mestareihin hän suhtautuu myötämielisesti.

”Näissä naisartisteissahan ei ole mitään vikaa. Olen kundeja varoitellutkin, että älkää helkatissa menkö heitä syyttelemään. He ovat varmasti toimineet vilpittömästi.”

Uuden, massiivisen Mestarit areenalla -hankkeen yhteistyökumppaneina ovat muun muassa OP Ryhmä, Scandic, Joutsenmerkki, Vitamin Well, Dimex, Ifolor, Radio Nova, Iskelmä, MTV, Yle ja TMG Events.

Niko Nordströmin mukaan Warner Music on ollut aktiivisesti yhteydessä kiertueen kumppaneihin ja pitänyt heidät ajan tasalla projektin etenemisestä.

Esimerkiksi Scandic Hotels Oy:n kaupallinen johtaja Christian Borg sanoo, että sponsorointi jatkuu normaalisti. ”Olemme edelleen innoissamme mukana”, hän vakuuttaa.

Myös OP Ryhmä pysyy mukana: ”Toistaiseksi olemme jatkamassa kaupallista yhteistyötä kiertueen kanssa”, sen mediapäivystyksestä kerrotaan.

Voisiko olla kuitenkin mahdollista, että Mestarit areenalla -nimi vielä vaihtuu Hectorin ja Willbergin ulostulon jälkeen?

Niko Nordströmin mukaan ei.

”Kiertue on rakennettu tämän nimen ympärille ja sillä nimellä menemme kohti syksyn konsertteja.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut