Tampere Chamber Music siirtyy kesään. - Musiikki - Aamulehti

”Onhan tämä surullista ja turhauttavaa” – Tampereen kamarimusiikki siirtyy tänäkin vuonna talvesta kesään

Kansainväliselle musiikkifestivaalille etsitään uusia päiviä kesäkuulta.

Pianisti Heini Kärkkäinen on johtanut Tampereen kamarimusiikkifestivaalia tapahtuman alusta lähtien.

3.1. 16:05

Aamulehti

Kamarimusiikkifestivaali Tampere Chamber Music siirtyy kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi tammikuulta kesään. Samoin kävi viime vuonna.

”Pakkotilanteessa joudumme taas siirtämään tapahtuman”, Tampere Chamber Musicin taiteellinen johtaja Heini Kärkkäinen vahvistaa tiedon.

Tampere Chamber Music piti järjestää 19.–23. tammikuuta kuudessa eri konserttipaikassa. Klassisen musiikin festivaalille etsitään parhaillaan uusia päiviä kesältä, todennäköisesti kesäkuun alusta.

”Onhan tämä surullista ja turhauttavaa. Ei olisi uskonut, että taas käy näin. Tosissaan harmittaa. Pohdinnassa oli myös mahdollisuus siirtää festivaalia kokonaisella vuodella eteenpäin, mutta halusin toteuttaa ohjelman jo tänä vuonna. Emme myöskään halunneet lähteä tekemään festivaalia striimattuna”, Kärkkäinen toteaa.

Tampereen kamarimusiikkifestivaalille oli tammikuuksi kiinnitetty muusikoita Suomesta ja maailmalta. Nyt järjestäjät selvittävät, ovatko samat taiteilijat saatavissa Tampereelle kesällä. Esiintyjälistalla ovat muiden muassa sellistit Robert Cohen ja Torleif Thedéen, viulisti Priya Mitchell, tanssija Pontus Sundset ja näyttelijä Seela Sella.

Festivaaliin liittyy Tampere Filharmonian 21.1. konsertti, jonka solisteiksi on kiinnitetty pianisti Heini Kärkkäinen ja viulisti Elina Vähälä. Konsertin kohtalo on vielä avoin, samoin kuin Tampere Filharmonian muidenkin tammikuun tilaisuuksien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut