Tampereen joulukonsertteihin pääsee koronapassilla, mutta esiintyjältä seurakunta ei voi sitä pyytää: ”Toivomme, että heilläkin on rokotesuoja kunnossa” - Musiikki - Aamulehti

Tampereen joulukonsertteihin pääsee koronapassilla, mutta esiintyjältä seurakunta ei voi sitä pyytää: ”Toivomme, että heilläkin on rokotesuoja kunnossa”

Mitä jos esiintyjällä ei ole koronapassia? Esimerkiksi Reino Nordin on jakanut Twitterissä koko joulukuun koronapassia ja -rokotteita vastustavaa sisältöä. Samalla on käynnissä hänen jouluinen konserttikiertueensa. Vastuu viranomaismääräysten noudattamisesta on tapahtumanjärjestäjällä eli Warner Musicilla.

Tampereen tuomiokirkon konsertteihin kävijät pääsevät, kun ovat esittäneet voimassa olevan koronapassin. Esiintyjältä koronapassia ei kuitenkaan voi vaatia.

15.12.2021 18:16

Aamulehti

Tampereen seurakunnat kysyy koronapassin kaikilta yli 20 henkilön konsertteihin ja Kauneimmat joululaulut -tapahtumiin osallistuvilta yli 16-vuotiailta. Jumalanpalvelukset ja jouluhartaudet ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, mutta niihinkin otetaan enintään kolmasosa maksimihenkilömäärästä, jotta turvavälit toteutuvat.

Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovasti Olli Hallikainen kertoo, että seurakunta noudattaa joulun ajan tapahtumissa aluehallintoviraston (avi) määräyksiä.

Vaan miten toimitaan esiintyjien kohdalla? Edellytetäänkö heiltäkin koronapassia? Esimerkiksi perjantaina Tampereen tuomiokirkossa esiintyy Reino Nordin Meidän valo 2021 -kiertueen konsertissa. Nordin on tunnettu rokotevastaisuudestaan, ja lähes kaikissa joulukuisissa tviiteissään hän kritisoi koronarokotetta tai -passia.

”Työntekijöiltä ja esiintyjiltä emme avin ohjeiden mukaan voi tarkastaa koronapassia, mutta toivomme, että heilläkin rokotesuoja on kunnossa”, Hallikainen sanoo.

Levy-yhtiö Warner Music vuokraa tilat seurakunnalta, joten heillä on juridinen velvollisuus huolehtia avin määräyksien noudattamisesta. Aamulehti kysyi Warner Musicilta, kuinka käytännön järjestelyt kiertueella on hoidettu ja miten yleisön sekä esiintyjän turvallisuudesta huolehditaan.

Warner Musicin marketing manager Jaana Kapanen vastaa sähköpostitse, etteivät he voi kommentoida kenenkään terveystietoja, mutta kaikissa tapahtumissa noudatetaan aina kyseisen alueen avin asettamia ohjeita ja rajoituksia.

Kysyimme myös Reino Nordinilta kommenttia tätä juttua varten, mutta Iira Leinonen Warner Musicilta vastasi sähköpostitse, ettei tämä kommentoi asiaa.

Kirkon tiloissa

Olli Hallikainen toteaa, että myös seurakunta toivoo kaiken sujuvan asianmukaisesti, koska kyseessä ovat kirkon tilat.

Hallikainen huomauttaa, että jos esiintyjä menee konsertin aikana yleisön joukkoon, häneltä saisi kysyä koronapassia.

Esiintyminen tapahtuu alttarialueella, eli esiintyjän ja yleisön välissä on useita metrejä. ”Laulupaikka ei ole ihan yleisön vieressä. En tiedä, kuinka tapahtumanjärjestäjä ajatteli järjestää kaiken, mutta lähtökohtaisesti välissä on useita metrejä tilaa”, Hallikainen sanoo.

Warner Music ei vastannut Aamulehdelle koreografiaa tai yleisön ja esiintyjän välisiä turvavälejä koskevaan kysymykseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut