Tampere Chamber Music järjestetään tammikuussa. - Musiikki - Aamulehti

Tampere Chamber Music palaa tutulle paikalleen tammikuulle – Tähtinä sellisti Robert Cohen ja näyttelijä Seela Sella

Kuudetta kertaa järjestettävä kamarimusiikkifestivaali tuo Tampereelle huippumuusikoita Suomesta ja maailmalta.

Sellisti Robert Cohen on ollut Tampere Chamber Musicin kantavia voimia tapahtuman alusta lähtien.

25.11. 11:43

Aamulehti

Klassiseen kamarimusiikkiin keskittyvä Tampere Chamber Music palaa tutulle paikalleen tammikuulle. Kuudetta kertaa järjestettävän festivaalin ajankohta on 19.–23.1. Tampere-talo on edelleen festivaalin pääpaikka, mutta tilaisuuksia järjestetään myös G Livelabissa, Muumimuseossa ja Tampereen tuomiokirkossa. Lisäksi festivaalin esityksiä viedään Koukkuniemen palvelutalon asukkaille.

Festivaalin uutena sisältönä on näyttelijä Seela Sellan ja festivaalimuusikoiden satukonsertti sekä saksofonisti Jukka Perkon johtama jazzia ja kamarimusiikkia yhdistävä klubikonsertti. Sella lukee otteita näytelmäkirjailija Laura Ruohosen runokuvakirjoista Yökyöpelit ja Allakka pullakka.

Aikaisempien vuosien tapaan kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä yhdistävän festivaalin teemana on Aikasillalla – Taikaa ja tarinoita.

”Aikasilta on kiehtova teema, sillä sillalla kuljetaan kaikkiin suuntiin, lapsuudesta vanhuuteen ja takaisin. Meillä on taide, musiikki, sadut, tarinat ja taikamaailma, joiden sisällä voimme kokea hetken haltioitumisen iästä riippumatta”, toteaa festivaalin taiteellinen johtaja Heini Kärkkäinen tapahtuman tiedotteessa.

Huippuja maailmalta

Tampere Chamber Music järjestettiin koronan takia tänä vuonna poikkeuksellisesti kesäkuussa ja kotimaisin taiteilijavoimin. Tammikuussa 2022 festivaali on jälleen kansainvälinen. Ulkomaisia artisteja ovat muiden muassa sellistit Robert Cohen ja Torleif Thedéen, viulisti Priya Mitchell ja tanssija Pontus Sundset.

Festivaalin kotimaisia taiteilijoita ovat muiden muassa viulistit Laura Vikman, Réka Szilvay ja Rebecca Roozeman, alttoviulistit Atte Kilpeläinen ja Kristian Sallinen, klarinetisti Christoffer Sundqvist, pianistit Heini Kärkkäinen ja Eero Heinonen sekä tanssija Minna Tervamäki.

Tampere Chamber Musicin keskeisiä säveltäjänimiä ovat W.A. Mozart, Arvo Pärt, Felix Mendelssohn, Sergei Prokofjev ja Maurice Ravel.

Festivaalin tieteellistä antia tarjoavat luennollaan lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ja aivotutkija Katri Saarikivi. Tapahtumaan liittyy myös kamarimusiikin ja tanssin mestarikursseja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut