Blind Channelin menestys toi nostetta UMK:lle: Osallistujia nyt aiempaa enemmän, mukana suoratoistotähtiä, vientilupauksia ja kansan kestosuosikki - Musiikki - Aamulehti

Blind Channelin menestys toi nostetta UMK:lle: Osallistujia nyt aiempaa enemmän, mukana suoratoistotähtiä, vientilupauksia ja kansan kestosuosikki

Myös rockyhtyeitä haki mukaan kisaan aiempaa enemmän.

Blind Channel sijoittui Rotterdamin Euroviisuissa kuudenneksi kappaleellaan Dark Side. Yleisöäänissä yhtye oli neljäs.

16.11. 17:46

Blind Channel -yhtyeen hyvä menestys tämän vuoden Euroviisuissa ja myös kilpailun jälkeen on tuonut nostetta seuraavalle Uuden musiikin kilpailulle (UMK).

Yleisradion mukaan kilpailuun lähetettiin 312 kappaletta, mikä oli selvästi edellisvuotta enemmän. Yhteensä karsintaan lähetettyjen kappaleiden tekoon osallistui yli 1 000 henkilöä.

Vuoden 2022 kilpailuun valittiin lopulta seitsemän kappaletta ja artistia. Valinnan teki YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen vetämä, musiikin ammattilaisista koostuva raati.

Ylen mukaan UMK:n kiinnostavuus on vahvistunut artistien keskuudessa, ja niin mukaan on saatu monipuolinen kokoelma sekä uusia nousevia nimiä että suomalaisia legendoja.

Mukana kilpailussa on aivan uusia nimiä, suoratoistopalveluissa menestyneitä poptähtiä, kansainvälisiä vientilupauksia, kaikkien suomalaisten tuntema artisti sekä 1980-luvulta tähän päivään pitkän uran tehnyt kestosuosikki.

Blind Channelin ja Euroviisujen voittajan Måneskinin esimerkin mukaisesti kisaan haki mukaan nyt selvästi enemmän rockbändejä. Räjähtävää rockenergiaa näkyy ja kuuluu myös finaaliesityksissä, Yleisradiosta luvataan.

Vuoden 2022 Uuden musiikin kilpailun artistit julkistetaan keskiviikkona 12. tammikuuta ja kappaleet esitellään yksi kerrallaan peräkkäisinä päivinä 13. tammikuuta alkaen.

Voittaja valitaan helmikuussa osana koko illan UMK22-yleisötapahtumaa, joka järjestetään Turun Logomossa. Show’ssa nähdään seitsemän UMK-kilpailuesitystä sekä Suomen suosituimpia artisteja.

UMK22-finaalilähestys nähdään televisiossa, Areenassa ja kuullaan radiokanavilla 26. helmikuuta kello 21–23. Yleisötapahtuma Turussa jatkuu aina aamuneljään asti.

Tulevasta euroviisuedustajasta äänestävät yleisö sekä kansainvälinen raati yhdessä. Voittaja lähtee edustamaan Suomea toukokuussa Italian Torinossa järjestettävissä Euroviisuissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut