Millaista on drill-musiikki? - Musiikki - Aamulehti

Pitäisikö aseista ja huumeista kertova drill-musiikki vaientaa? Nuori helsinkiläisräppäri ja nuorisotutkijat kertovat, miten väkivaltaa ihannoivaan musiikkityyliin kannattaa suhtautua

Tukholmassa surmattiin maan suosituimpiin räppäreihin kuuluva 19-vuotias Einár. Nyt Suomessa pelätään, että ilmiö rantautuu myös tänne.

Drillin keulahahmo on chicagolainen Chief Keef, jonka single I Don’t Like toi vielä teini-ikäiselle räppärille sopimuksen isolle levy-yhtiölle Interscopelle ja popularisoi paikallisesti syntyneen musagenren.

16.11. 19:32

Köyhyys, näköalattomuus, lähiöt, rasismi. Tässä muutamia syitä jengiväkivallalle, uudelle näkyvälle rikollisuuden muodolle, joka on herättänyt keskustelua viime vuosina Ruotsissa, Tanskassa ja Britanniassa.

Julkisessa keskustelussa se on yhdistetty myös konkreettisemmin käsiteltävään aiheeseen: gangsta rappiin ja tarkemmin drill-musiikkiin, etenkin sen jälkeen, kun Tukholmassa surmattiin maan suosituimpiin räppäreihin kuulunut 19-vuotias Einár, eli Nils Kurt Erik Einar Grönberg, 21.lokakuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut