Chisu ilmoittaa Vain elämää -ohjelmassa lopettavansa soolouransa: ”Mun piti lopettaa jo viime syksynä” - Musiikki - Aamulehti

Chisu ilmoittaa Vain elämää -ohjelmassa lopettavansa soolouransa: ”Mun piti lopettaa jo viime syksynä”

Chisu kertoo Vain elämää -ohjelmassa kesken illallisen, että hänellä on uusia suunnitelmia musiikilliselle uralleen.

Chisu esiintyi kesällä muun muassa Down By The Laituri -tapahtumassa.

9.11. 16:32

Laulaja Chisu, oikealta nimeltään Christel Roosberg, kertoo tämän viikon perjantaina 12. marraskuuta esitettävässä Vain elämää -sarjan jaksossa kesken illallisen yllättävän tiedon koskien omaa musiikillista uraansa: Chisu aikoo lopettaa toistaiseksi – tai ainakin ”isosti jäädyttää” – soolouransa.

Kun Tuure Kilpeläinen on menossa versioimaan Chisun musiikille omistetussa jaksossa yhtä tämän soolotuotantoon kuuluvaa kappaletta, katsojille näytetään Chisun kanssa ennakkoon tehty haastattelu, jossa laulaja puhuu yksityiselämästään.

Chisu kertoo videolla, miten tutustui muusikko Jori Roosbergiin (o.s. Sjöroos) ja miten pari rakastui toisiinsa. Laulaja selittää, miten oli alun perin avioliittovastainen hahmo mutta Sjöroosin kanssa hänelle tuli olo, että haluaa kokea myös naimisiin menemisen. Pari otti myös yhteisen sukunimen, jossa yhdistyvät heidän aikaisemmat sukunimensä Sundberg ja Sjöroos.

Avioliitto Sjöroosin kanssa liittyy oleellisesti Chisun tulevaisuudensuunnitelmiin.

”Tämä on mennyt aika pitkälle tämä kaikki pohdinta, mun ja Jorin tulevaisuuden suunnitelmat. Mä olen päättänyt, että isosti aion nyt jäädyttää sooloartisti-Chisun ja katsoa, mitä me Jorin kanssa yhdessä tehdään. Totta kai mahdollisesti jotain muuta kuin olla se keikkaileva artisti”, Chisu kertoo muille Vain elämää -artisteille.

Chisu vastaa myös myöntävästi Suvi Teräsniskan kysymykseen siitä, aikooko pari lähteä mahdollisesti yhdessä maailmalle. Kyse ei kuitenkaan Chisun mukaan ole siitä, että he valloittaisivat bändinä maailman vaan että ”eivät jätä käyttämättä niitä potentiaaleja, mitä mahdollisesti on”.

”Mulla on vahvasti se olo, että en kyllä todella pitkään aikaan tule tekemään artisti Chisuna hirveästi suomenkielistä musiikkia. Nyt on aika uuden seikkailun”, Chisu sanoo.

Lopuksi hän vielä kertoo, että ylipäänsä uudelle Vain elämää -kaudelle osallistuminen oli hyvin lähellä jäädä toteutumatta.

”Mun piti lopettaa jo viime syksynä”, Chisu sanoo.

Chisu on yksi 2000-luvun merkittävimmistä suomalaisista pop-artisteista. Hänet on palkittu Emma-gaalassa kertaalleen vuoden naissolistina, kahdesti vuoden albumista (Kun valaistun ja Momentum 123), kerran vuoden pop-albumista (Kun valaistun), kahdesti vuoden tuottajana ja kahdesti Kriitikoiden valinta -palkinnolla (Vapaa ja yksin sekä Polaris).

Laulajan isoimpiin hitteihin kuuluvat muun muassa kappaleet Mun koti ei oo täällä, Baden-Baden, Sabotage, Kohtalon oma ja Ihana. Hänen ensimmäinen soolokappaleensa julkaistiin vuonna 2007.

Viime vuosina Chisu on tehnyt myös yhdessä musiikkia puolisonsa Jori Roosbergin kanssa duo-nimellä Roosberg.

Aamulehti ja Vain elämää -ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut