Suhteet ja sosiaalinen media auttavat nuoret artistit valokeilaan – 22-vuotias Eetu Moilanen mieluummin laulaa kuin puhuu tunteistaan - Musiikki - Aamulehti

Suhteet ja sosiaalinen media auttavat nuoret artistit valokeilaan – 22-vuotias Eetu Moilanen mieluummin laulaa kuin puhuu tunteistaan

Pohjoissuomalaiselta pikkupaikkakunnalta ponnistava Eetu Moilanen tekee musiikkia nimellä Medium Arvet. Vajaassa vuodessa kertynyt suosio on yllättänyt tuoreen nimen.

Eetu Moilanen on kasvanut noin 4000 asukkaan Taivalkoskella. Musiikkiura lähti liikkeelle nykyisellä asuinpaikkakunnalla Rovaniemellä.

19.7.2019 9:40

Aamulehti

Miten nuori, musiikkia tekevä ihminen tulee nykypäivänä kuulluksi? Tietysti sosiaalisen median kautta.

22-vuotias Eetu Moilanen on julkaissut Spotify-musiikkipalvelussa nyt yhden kappaleen, jota on kuunneltu jo noin 16 500 kertaa.

Se on saman verran kuin esimerkiksi monella tämän viikonlopun Uusi Tampere -festivaalin esiintyjällä keskimäärin.

– Totta kai se on yllättänyt, Moilanen sanoo kuuntelumääristä.

– Kotipaikkakunnallani Taivalkoskella on tykätty ja kaverit ovat suositelleet taas kavereilleen.

Eetu Moilanen

Syntynyt 1.9. 1996 Taivalkoskella.

Asuu Rovaniemellä, minne muutti noin kaksi vuotta sitten.

Opiskelee luokanopettajaksi.

Tekee musiikkia nimellä Medium Arvet.

Soittaa kitaraa, bassoa, pianoa ja rumpuja.

Harrastaa myös salibandya, kuntosalia ja lenkkeilyä.

Medium Arvet -nimellä musiikkia tekevä Moilanen aloitti nykyisen sooloprojektinsa viime syksynä.

– Silloin aloin tehdä tätä tosissaan. Nyt esitettävistä biiseistä vanhimmat ovat kuitenkin jo vuosilta 2014–2015. Olen tehnyt itse musiikkia jo pitkään, etenkin sanoituksia. Sävellyksiä aloin tehdä, kun opin soittamaan kitaraa ja pianoa paremmin.

Moilanen soittaa kaikkia bändi-instrumentteja pianosta bassoon ja rumpuihin. Hän on tähän mennessä soittanut useissa bändeissä, etenkin heviä. Cover-kappaleiden kanssa hän keikkaili myös pitkään.

– Sitten coverit alkoivat ärsyttää. Itselläni on kuitenkin paljon ideoita.

Suurin apu muusikonuralle tuli Facebookin kautta. Sieltä Moilanen bongasi Annika Tellon, joka valmentaa muusikoita työkseen. Tellon kanssa Moilanen teki myös kustannussopimuksen ensimmäisestä Maailmanparantajat-singlejulkaisusta.

– Hänestä on ollut valtavasti apua. Suosittelen kaikille muusikoksi haluaville kontaktien hankkimista. Olin ensin ajatellut vain julkaista biisejä, mutta eivät ne välttämättä tavoita ketään. Olen saanut paljon hyviä vinkkejä.

Tampereelle Moilanen on tullut äänittämään uutta singleään.

Moilasella on takanaan pitkä ura erilaisissa bändikokoonpanoissa. Nykyisen musiikkityylinsä hän löysi kymmenien biisikokeilujen jälkeen.

Tunteista helpompi laulaa kuin puhua

Medium Arvet -kappaleet kertovat ihmissuhteista, kiusaamisesta ja arkisista kohtaamisista.

– Asioista, joihin on helppo samaistua. Kaikki eivät ole omia kokemuksiani, mutta tietysti osa on niitäkin.

Moilasta itseään ei esimerkiksi ole koskaan koulukiusattu, mutta hän tuntee sekä kiusattuja että kiusaajia. Yksi hänen kappaleistaan kertoo kiusaamisen aiheuttamista arvista. Ensimmäisen keikan jälkeen joku tuli heti sanomaan, että kappale kolahti.

Monelle pohjoissuomalaiselle miehelle tunteista puhuminen on vaikeaa. Eikö Moilaselle ole?

– Kyllä se puhuminen on. Tuntuu helpommalta kirjoittaa ja laulaa niistä.

Medium Arvet -nimen Moilanen keksi lentokoneessa Rovaniemeltä Helsinkiin.

– Kappaleet eivät ole kovin positiivisia, mutta on niissä huumoriakin mukana. Nimi vain tuli jostain.

Moilanen on soittanut vasta yhdellä keikalla yksin omia kappaleitaan. Keikka oli kotipaikkakunta Taivalkoskella, ja yleisön valtava innostus yllätti Moilasen.

– Ennen keikkaa jännitti todella paljon, vaikka olen keikkaillut aiempien bändien kanssa paljonkin. Omien kappaleiden esittäminen on vain eri asia.

Livenä esiintyminen on juuri se, mikä Moilasta muusikkona olemisessa innostaa eniten. Keikkoja varten Moilanen on saanut opiskelukavereitaan mukaan livebändiksi. Hän opiskelee Rovaniemellä luokanopettajaksi. Tällä hetkellä Moilasen päätavoite on saada lisää keikkoja.

– Onhan se mielessä, että tästä tulisi joskus ammatti, Moilanen myöntää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos