Tampere Guitar Festival 2020 järjestetään verkossa - Musiikki - Aamulehti

Tampere Guitar Festival järjestetään marraskuussa lähes kokonaan verkossa – Koko tuotanto piti laittaa uusiksi: ”Käytännössä tuotimme festivaalin kahdesti”

Festivaalin johtaja Tomi Tolvasen mukaan tämänvuotinen festivaali jouduttiin suunnittelemaan koronan takia kahdesti. Ulkomaiset vieraat ja kilpailijat esiintyvät verkon välityksellä ja kahteen konserttiin otetaan vain kolmasosa yleisökapasiteetista.

Petri Kumela esiintyy sekä lastenkonsertissa Nokian kirjastossa että iltakeikalla Tampereen Konservatoriolla. Hänen Pienet otukset -levynsä ilmestyi keväällä.

29.10.2020 13:20

Aamulehti

Tampere Guitar Festival -kitarafestivaali järjestetään tänä vuonna 1.–8. marraskuuta. Tähän mennessä 15:nä vuonna festivaali on järjestetty kesäkuussa. Festivaalin johtaja Tomi Tolvanen kertoo, että tämänvuotinen festivaali oli suunniteltu valmiiksi jo tammikuussa ja maaliskuussa käsiohjelma oli juuri tehty ja menossa painoon.

– Sitten tulivat Sanna Marinin tiedotustilaisuudet ja peli piti viheltää poikki. Koko tuotanto piti laittaa uusiksi, eli käytännössä tuotimme festivaalin kahdesti, Tolvanen kertoo.

Festivaalille oli tulossa runsaasti ulkomaisia esiintyjiä ja kilpailijoita. Nyt he esiintyvät verkon välityksellä, mikä oli Tolvasen mukaan oikea päätös. Näin festivaali saadaan järjestettyä mahdollisimman turvallisesti. Vierailijoiden konsertteja lähetetään koko viikon ajan 1. marraskuuta alkaen.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään kaksi levynjulkaisukeikkaa. Keikkailevat kitaristit ovat julkaisseet albuminsa jo keväällä, mutta pääsevät keikoille vasta nyt.

Kitaristi Petri Kumela pitää kaksi konserttia Pienet otukset -levyynsä liittyen. Hän esiintyy 6.11. lastenkonsertissa Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa ja myöhemmin samana iltana Tampereen konservatorion Pyynikki-salissa. Jälkimmäinen lähetetään myös suorana verkossa.

Maailman parhaisiin klassisiin kitaristeihin kuuluva Ismo Eskelinen juhlistaa levynjulkaisukeikallaan 7.11. toukokuussa julkaistua Kromos-albumiaan. Myös se on kuultavissa verkossa.

Konsertteihin otetaan paikan päälle vain kolmasosa salien yleisökapasiteetista.

Päätösviikonloppuna 7.–8.11. järjestetään verkon välityksellä Suomen kitarakilpailu sekä kansainvälinen kilpailu.

– Kilpailijoita tulee esimerkiksi Etelä-Amerikasta ja Aasiasta. Se ei olisi mahdollista, jos olisimme järjestäneet kontaktimuotoisen kilpailun. Lisäksi kilpailijoilla on nyt paremmat taloudelliset mahdollisuudet osallistua, kun vaikka Thaimaasta ei tarvitse lentää Suomeen, Tolvanen sanoo.

Konsertit voi katsella ja kuulla maksutta Tampere Guitar Festivalin Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut