Jussi Hakulinen palaa lavalle Yö-kokoonpanon kanssa - Musiikki - Aamulehti

Yö palaa keikkalavalle Tampereella – Tällä kertaa Jussi Hakulisen johtamalla kokoonpanolla: ”Joutsenlaulu viimeistä kertaa”

Yö Revisited -kokoonpano esiintyy Jussi Hakulisen johdolla sunnuntaina 8. syyskuuta Tampereella Daffestissa. Aamulehti näyttää tapahtuman tilaajilleen suorana verkossa ja Yö revisited -yhtyeen keikasta lähetyksessä nähdään kolme ensimmäistä kappaletta.

Jussi Hakulinen aikoo esittää Joutsenlaulun viimeistä kertaa livenä.

4.9.2019 22:31

Monelle Yö-fanille on tulevana sunnuntaina luvassa herkkua, kun Yö Revisited -kokoonpano nousee lavalle Tampereen Hiedanrannan Kuivaamossa.

Mukana on myös Jussi Hakulinen.

– Alun perin minut pyydettiin mukaan juhliin vieraaksi. Yllättäen tästä tulikin esiintymiskeikka, Jussi Hakulinen kertoo.

Mukana kokoonpanossa ovat Frogley eli Jukka Mänty-Sorvari (rummut), Jukka ”Jay” Lewis (basso), Daffy eli Asko Terävä (kitara), Jussi Hakulinen (laulu) ja Ellinoora Hakulinen (koskettimet).

Jussi Hakulinen sanoo, että kyseessä on hänen viimeinen Yö-keikkansa.

– Tuolloin on mahdollisuus kuulla Joutsenlaulu viimeistä kertaa livenä, Jussi lupaa.

– Sen lisäksi tietysti muitakin tekemiäni hittibiisejä.

Monet Yön suurimmista hiteistä, kuten Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Likaiset Legendat 1, Särkynyt enkeli ja Laulu meille kahdelle, ovat Hakulisen käsialaa.

Yö-yhtye kuvattuna vuonna 1984.

Muistokonserteista raju riita

Kun Yön viimeisin nokkamies Olli Lindholm kuoli alkuvuodesta, hänen muistokonserttinsa järjestettiin pikaisella aikataululla.

Konsertista muodostui nopeasti riita, sillä lukuisten artistivieraiden joukossa ei nähty Hakulista, joka oli yksi bändin perustajajäsenistä ja hittinikkari.

– Arvasin että näin käy, rahastus alkaa heti, Hakulinen tuhahti tuolloin Iltalehdelle.

Hakulinen kertoo kokeneensa, että hänet oli jätetty niin hautajaisista kuin muistokonsertista tylysti ulos.

– Totta kai odotin, että minuun otettaisiin näiden asioiden taholta yhteyttä. Toisaalta tunnen nämä nykyiset bändiläiset, niin tällainen käyttäytyminen ei tullut yllätyksenä.

– Pitäkööt konserttinsa, jos kehtaavat. Kunnioittakaa edes sitä, että jättäkää mun biisini rauhaan, Hakulinen toivoi tuolloin.

Pitkällisen väännön jälkeen Hakulisen toivetta kunnioitettiin eikä hänen käsialaansa olevia kappaleita kuultu konserteissa.

Nyt Tampereen keikan kokoonpanossa on mukana kaksi muusikkoa, Jukka"Jay" Lewis ja Asko "Daffy" Terävä, joille Olli Lindholm antoi potkut juhlakiertueen päätteeksi. Juttu eteni käräjille saakka, jossa taisteltiin laittomasta irtisanomisesta ja ansionmenetyksistä.

Lopulta käräjäoikeus vapautti Lindholmin ja basisti Lewis tuomittiin korvauksiin. Oikeutta käytiin puoli vuotta ennen Lindholmin kuolemaa.

Asko "Daffy" Terävä, vas., ja Jukka "Jay" Lewis soittavat taas yhdessä, tällä kertaa Yö Revisited-kokoonpanossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut