Egotrippi ja Turun filharmoninen orkesteri julkaisivat levyn - Musiikki - Aamulehti

Tarjolla on erikoisherkkua, kun Egotrippi soittaa Turun filharmonisen orkesterin kanssa –yhteislevytyksen antia kuullaan viikonloppuna Tampereella

Egotrippi on kiertueella Turun filharmonisen orkesterin kanssa yhteislevyn tiimoilta.

Egotrippi konsertoi yhdessä Antti Rissasen kapellimestaroiman Turun filharmonisen orkesterin kanssa.­

20.10.2020 19:02

Aamulehti

Egotrippi julkaisi Turun filharmonisen orkesterin kanssa äänittämänsä Aina matkalla jonnekin -levyn lokakuun alussa. Albumiin liittyvä konserttisarja kiertää lokakuussa Tampereen lisäksi Kuopiossa, Helsingissä ja Jyväskylässä.

Tampereelle kiertue saapuu lauantaina 24. lokakuuta. Tampere-talon isossa salissa järjestettävä konsertti on toistaiseksi varattu loppuun. Konsertit järjestetään koronaturvallisuus huomioiden, joten saliin myydään vain rajoitettu määrä paikkoja.

Konserteissa kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Idea konserteista

Idea yhteislevystä syntyi Egotripin juhlistettua 25-vuotissyntymäpäiviään kahdeksalla loppuunmyydyllä yhteiskonsertilla eri sinfoniaorkestereiden kanssa syksyllä 2018 ja keväällä 2019.

Leri Leskisen ja Risto Niinikosken tuottama Albumi sisältää 13 Egotrippi-biisiä sinforniaorkesterille sovitettuna.

Mukana on esimerkiksi sellaisia klassikoita, kuten Matkustaja, Asfaltin pinta ja Mestaripiirros.

Turun filharmonisen orkesterin kapellimestarina myös levyllä on Antti Rissanen.

– Yhtyeen jäsenet ovat taitavia, kokeneita ja sivistyneitä muusikoita. Egotripin musiikki on koskettavaa ja monipuolista. Huikeiden sovitusten ansiosta se toimii hienosti sinfoniaorkesterin kanssa. Olen nauttinut roolistani yhtyeen ja orkesterin välissä, Rissanen kommentoi konserttitiedotteessa.

Sovituksia sinfoniaorkestereille sekä levylle että konsertteihin ovat kirjoittaneet muun muassa Marzi Nyman, Lasse Enersen, Arttu Takalo ja Anssi Växby.

Egotripin nykykokoonpanon muodostavat Mikki Kauste, Knipi, Skele, Anssi Maasalo ja Risto Niinikoski. Yhtye on myynyt uransa aikana tuplaplatinaa, platinaa ja kultaa sekä palkittu Emmalla.

Egotrippi ja Turun filharmoninen orkesteri Tampere-talossa 24.10. kello 16.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?