Blockfestien tähti epäiltynä seksivideosta 13-vuotiaan kanssa - Musiikki - Aamulehti

Tampereen Blockfesteilla esiintyvää räppäriä uhkaa vankeus – syytetään seksivideosta, jossa esiintyy 13-vuotias

17.8.2018 13:49

Suomeen ensi viikonloppuna saapuva räppäri Tekashi 6ix9ine vastaa pian syytteisiin, joiden perusteella hänelle vaaditaan jopa kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Syytteet koskevat seksivideota, jonka rap-artisti on kuvannut 13-vuotiaasta tytöstä vuonna 2015, uutisoi Daily Mail.

Useammalla taiteilijanimellä tunnettu yhdysvaltalaisräppäri David Hernandez on iältään nyt 22-vuotias.

Räppäri joutui oikeuden eteen torstaina rikottuaan ehdonalaisen sääntöjä joutumalla pidätetyksi kahdesti. Hernandez pidätettiin keskiviikkona John F. Kennedyn lentokentällä hänen palattuaan Euroopan-kiertueelta takaisin Yhdysvaltoihin. Tekashi ei saapunut oikeudenkäyntiin, jossa häntä syytettiin 16-vuotiaan teinin kuristamisesta.

Näin Blockfest tiedotti Lil Pumpin korvaajasta, Tekashista:

Toukokuussa räppäri pidätettiin ajokortitta ajamisesta. Kovin tuomio odottaa kuitenkin seksivideosta, jolla räppärin ystävä Taquan Anderson harjoittaa seksuaalista kanssakäymistä 13-vuotiaan tytön kanssa. Samalla videolla esiintyy myös Tekashi, joka seisoi tytön takana ja teki lantiollaan työntöliikkeitä.

Toisella videoista tyttö nähtiin istumassa alasti Tekashin sylissä samalla, kun Anderson kähmi hänen rintojaan.

Weekend Festivalin tiedottaja Tomi Lindblom sanoo pitävänsä tilannetta valitettavana. Festivaaliorganisaatiolla ei ollut tietoa räppärin rikoksista siinä vaiheessa, kun esiintymissopimus tehtiin.

–Olemme tehneet sopimuksen hyvässä uskossa. Viimeksi eilen tuli tieto, että ei heillä ole mitään esteitä keikkailulle, Lindblom sanoo.

Festivaali on yrittänyt purkaa esiintymissopimuksen, mutta toistaiseksi turhaan.

–Emme pääse siitä sopimuksesta eroon. Siellä ei ole sellaista pykälää, vaan ainoastaan sairastumisen varalta tai jos artisti ei pääse tänne. Toki silloin saamme rahamme takaisin. Meillä ei ole mitään oikeutta perua keikkaa ilman, että meidän täytyisi maksaa artistille palkkio.

Kovia syytteitä

Weekend Festivalin tämän kesän esiintyjäkattauksessa tapahtui jo aiemmin muutoksia, kun räppäri XXXTenctation kuoli kesäkuussa. Nyt puolestaan Tekashin tilanne nousi otsikoihin räppärin rikottua ehdonalaissääntöjään.

Elokuun 17.-19. elokuuta juhlittaville Blockfest- ja Weekend-festivaaleille tilanne on haastava. Imagollisesti alaikäisiin kohdistuvista rikoksista syytetyn esiintyjän tuominen Suomeen ei liene hyvä asia.

–Tämä on hankala tilanne. Meillä on kaksi vaihtoehtoa: jättää se raha hänelle ikään kuin palkkioksi, että hän ei tule tänne. Sekin tuntuu hoopolta. Mieluummin maksamme sen rahan niin, että hän tulee edes esiintymään tänne, Lindblom miettii.

–Emme olisi pahoillamme siitä, jos hän ei jostain syystä tänne tulisi. Suurella ilolla emme häntä ole tänne tuomassa, Lindblom muotoilee.

Lindblomin mukaan räppärin teot eivät ole festivaalin arvojen mukaisia. Tuoreimpien tietojen valossa festivaali pohtinee uudelleen, miten Tekashin keikan kanssa toimitaan.

–Valtaosa keikkapalkkiosta on jo maksettu. Joko otamme hänet esiintymään tai emme siitä huolimatta, että se on maksettu. Tällä hetkellä tilanne on se, että hän on tulossa esiintymään tänne.

Lindblomin mukaan Tekashi on suosionsa takia palkkiotasoltaan keskitasoa kalliimpi.

–Ei tässä tuhannesta tai kahdesta tuhannesta eurosta puhuta. Rahallinen panostus häneen on mittavahko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?