Leijonakuninkaan ja Taru sormusten herrasta -trilogian klassikkokappaleet kuullaan Tampereella kahdessa teemakonsertissa - Musiikki - Aamulehti

Leijonakuninkaan ja Taru sormusten herrasta -trilogian klassikkokappaleet kuullaan Tampereella kahdessa teemakonsertissa

Tulevana syksynä Tampereella kuullaan elokuvamusiikin klassikoita kahdessa sinfoniakonsertissa.

Sinfoniakonsertit kuullaan Tampere-talossa. Arkistokuva.

10.12.2019 9:19 | Päivitetty 10.12.2019 9:40

Aamulehti

Tampereella nähdään ensi syksynä kaksi elokuvamusiikkiin keskittyvää sinfoniakonserttia.

Toinen konserteista keskittyy Taru sormusten herrasta -elokuvien ja Hobitti-elokuvan musiikin ympärille, toisessa taas kuullaan vuonna 1994 julkaistusta Leijonakuninkaasta tuttuja kappaleita.

Sinfoniakonsertin esittää The State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus. Orkesteri on perustettu vuonna 1927. Sinfoniaorkesteria johtaa Yuri Karavaev, joka tuo mukanaan myös kuoron. Lavalla on esityksissä kaikkiaan yli sata muusikkoa.

Ensimmäisissä konserteissa kuullaan Hans Zimmerin ja Elton Johnin säveltämät Leijonakuningas-klassikot. Konsertissa kuullaan muun muassa Leijonakuninkaasta hitiksi noussut Can you feel the love tonight -kappale.

Seuraavana vuorossa on Taru sormusten herrasta ja Hobitti -elokuviin perustuva konsertti. Musiikit on säveltänyt Howard Shore, joka on palkittu kolmella Oscar-palkinnolla töistään.

Tampere-talon konserttien liput tulevat myyntiin torstaina 12. joulukuuta kello 9. Esitykset ovat 27. syyskuuta ja 28. syyskuuta. Orkesteri esiintyy myös Helsingissä Hans Zimmerin elokuvamusiikkiin perustuvissa konserteissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: