Aviciin SOS on ensimmäinen sinkku kesäkuussa julkaistavalta postuumilta albumilta – taustalla puolivalmiita biisejä, muistiinpanoja ja tuttuja yhteistyökumppaneita - Musiikki - Aamulehti

EDM-artisti Aviciilta ilmestyy uutta musiikkia vuosi hänen kuolemansa jälkeen – ”Olemme yrittäneet pysyä mahdollisimman lähellä sitä, mitä Tim olisi rakastanut ja tehnyt”

Avicii menehtyi vuosi sitten huhtikuussa. Häneltä jäi kasa lähes valmiita kappaleita, muistiinpanoja ja sähköpostikeskusteluja, joiden perusteella on nyt tehty albumi. Ensimmäinen sinkku julkaistaan tänään kello 22.

Aviciin suosituimpia kappaleita olivat esimerkiksi Hey Brother ja Wake Me Up.

10.4.2019 11:26 | Päivitetty 10.4.2019 18:21

Aamulehti

Ruotsalaiselta DJ:ltä Aviciilta ilmestyy keskiviikkona 10. huhtikuuta uusi, postuumi single. Kappale julkaistaan kello 21 Ruotsin aikaa, eli Suomessa kello 22.

Avicii eli oikealta nimeltään Tim Bergling teki itsemurhan 28-vuotiaana huhtikuussa 2018. Hän oli kärsinyt pitkään masennuksesta ja esimerkiksi alkoholinkäytöstä johtuvasta haimatulehduksesta. Hän oli lopettanut keikkailun jokin aika ennen kuolemaansa.

Lue lisää:Lukuisista superhiteistä tunnettu Avicii löydettiin kuolleena 28-vuotiaana – Lopetti keikkailun terveysongelmien vuoksi jo vuonna 2016

Lue lisää:Vain 28-vuotiaana kuolleen Aviciin vanhemmat: "Hän ei jaksanut enää pidemmälle, hän halusi löytää rauhan"

Avicii on yksi maailman menestyneimmistä EDM-artisteista.

Avicii eli Tim Bergling menehtyi vuonna 2018.

Hänen kuolemansa jälkeen koottu albumi julkaistaan 6. kesäkuuta.

Artistin levy-yhtiö julkaisi hänen Youtube-tilillään aiemmin tässä kuussa videon, jolla kerrotaan uuden TIM-nimisen albumin taustoista.

Videolla Aviciin vanhemmat ja yhteistyökumppanit kertovat, että artistin jäämistöstä oli löytynyt 16 lähes valmista kappaletta. Lisäksi olemassa oli muistiinpanoja, sähköpostikeskusteluja ja tekstiviestejä, joissa keskusteltiin uusista kappaleista.

Aviciin kanssa aiemmin työskennelleet muusikot viimeistelivät kappaleet ohjenuoranaan se, millaista musiikkia artisti oli eläessään tehnyt.

– Olemme yrittäneet pysyä mahdollisimman lähellä sitä, mitä Tim olisi rakastanut ja tehnyt, Universal Musicin pohjoisen alueen johtaja Per Sundin kertoo videolla.

Dagens Nyheterin mukaan musiikista tulevat tuotot ohjataan Tim Berglingin nimeä kantavalle säätiölle, jonka tavoitteena on ehkäistä itsemurhia ja tukea mielenterveystyötä.

Itsemurhia voi ehkäistä

Itsemurha-ajatuksista on mahdollista päästä yli. Apua on saatavilla terveyskeskuksista, Taysin Acuta-päivystyksestä sekä Taysin Valkeakosken päivystyksestä.

Suomen valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua esimerkiksi itsetuhoisten ajatusten kanssa painiville ihmisille. Kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202 arkisin klo 09.00–07.00 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti.

10–29-vuotiaille suunnattu, Mielenterveysseuran koordinoima Sekaisin-chat toimii verkossa arkisin kello 9–24 ja viikonloppuisin kello 15–24 osoitteessa sekaisin247.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos