G Livelab Tampere: Ensimmäinen keikka 17.8.2019 - Musiikki - Aamulehti

Uuden musiikkiklubin avajaispäivä on nyt selvillä: Vanhaan lehtilukusaliin tuleva G Livelab Tampere julkisti syksyn ohjelman

Terassi avataan jo heinäkuussa, ensimmäinen keikka on elokuussa ja virallisia avajaisia vietetään lokakuussa.

G Livelab Tampere sijaitsee vanhan lehtilukusalin tiloissa.

9.5.2019 9:11 | Päivitetty 9.5.2019 9:11

Aamulehti

G Livelab Tampere avaa ovensa elokuussa. Ensimmäinen keikka uudella musiikkiklubilla on 17.8.

Klubin terassi avataan jo hieman aiemmin, heinäkuun puolivälissä. Virallisia avajaisia vietetään 22.10. Siellä esiintyvät Mopo ja Herd.

Syksyn aikana G Livelab Tampereessa esiintyvät muun muassa Paul Oxley’s Unit, Laura Moisio, UMO Helsinki, Hanna Pakarinen, Pekko Käppi ja K:H:H:L, Ville Leinonen ja Eino Grön.

Kansainvälisiä esiintyjiä ovat muun muassa Jason Moran Bandwagon-trionsa kanssa, brasilialainen Bianca Gismonti Trio, Orkesta Mendoza ja norjalainen saksofonisti Trygve Seim.

G Livelab Tampere tekee yhteistyötä myös festivaalien kanssa. Syksyn mittaan klubilla nähdään esimerkiksi Maailmantangon, Tanssimanian ja Lost in Musicin keikkoja.

Lisäksi luvassa on erilaisia konsertti- ja tapahtumasarjoja, muun muassa kotimaisen rapin ja hip hopin nykytilaa esittelevä Club Dive kerran kuussa, Eclipse Jazz Club, TangoLab, Tampereen muusikot ry:n Tuulipuku-klubi ja Tampereen freelance-näyttelijöiden Iltamat.

Avajaiset viivästyivät

G Livelab Tampere sijaitsee Frenckellin pannuhuoneessa Tammerkosken rannalla. Tamperelaiset tuntevat sen paremmin vanhana lehtilukusalina. Sen on 250-paikkaiseksi klubiksi suunnitellut arkkitehtitoimisto Casagrande Laboratory.

Musiikkiklubin piti alun perin avata ovensa jo viime marras- ja joulukuun vaihteessa, mutta avajaiset viivästyivät, sillä rakennuslupaa jouduttiin odottamaan ennakoitua pitempään.

Live Laboratorio Tampere oy:n toimitusjohtaja Annamaija Saarela kertoi Aamulehdelle viime lokakuussa, että on vaadittu paljon erilaisia selvityksiä, koska rakennus on suojeltu ja sijaitsee puistossa muinaismuistoalueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut