Rammstein lupaa Tampereelle valtavan spektaakkelin - Musiikki - Aamulehti

Rammstein tarjoilee Tampereella ”ennennäkemättömän spektaakkelin” – Luvassa yhtyeen kaikkien aikojen mahtipontisimmat konsertit

Huippusuosittu metallibändi Rammstein keikkailee Tampereella elokuun toisena viikonloppuna. Yhtyeen edustajia on käynyt tutustumassa Tampereella, jotta ennennäkemättömän suureksi ja näyttäväksi kuvattujen konserttien valmistelu sujuu ongelmitta. Toisen konsertin lipunmyynti alkaa keskiviikkona.

Tampereen-keikat ovat Rammsteinin ensimmäiset stadionkeikat Suomessa. Rammstein on esiintynyt Suomessa useita kertoja festivaaleilla. Kuvassa laulaja Till Lindemann Provinssirockissa 2010.

4.6.2019 19:24 | Päivitetty 5.6.2019 7:52

Aamulehti

Saksalaisyhtye Rammsteinin Tampereen-keikoista odotetaan maailmanluokan spektaakkelia. Yhtye ilmoitti viime perjantaina järjestävänsä Tampereella ylimääräisen keikan Ratinan stadionilla perjantaina 9. elokuuta. Liput tulevat myyntiin huomenna keskiviikkona.

Toisen konsertin yhtye soittaa Ratinassa lauantaina 10. elokuuta. Sen kaikki 32 000 lippua myytiin loppuun viime syksynä vain 10 minuutissa.

Rammstein tunnetaan toinen toistaan näyttävämmistä esityksistä. Konserttien projektipäällikkö Iina Maula Fullsteamista kertoo, että toukokuussa alkanut stadionkiertue on yhtyeen kaikkien aikojen suurin konserttituotanto. Pelkästään Suomessa konserttien toteuttaminen vaatii satojen ihmisten työtä.

– Show on todella suurenmoisen näköinen ja massiivinen. Siitä tulee ennenäkemätön spektaakkeli Rammsteinille tuttuun tyyliin, Maula sanoo.

Konserttilava on suuri ja tekniikkaa valtavasti. Konserteissa nähdään runsaasti erilaista pyro- ja valotekniikkaa bändille tuttuun tapaan.

Lava ja tekniikka on mitoitettu mahtumaan stadionkeikoille. Ratinassa hieman vaikeuksia voi tuottaa se, että kaikki tavarat pitää kuljettaa sisään yhden tunnelin kautta.

Valmistelujen aikana useita yhtyeen tiimejä on käynyt tutustumassa stadionin puitteisiin, jotta kaikki sujuu konserttipäivinä.

Lue lisää:Tampereella on jälleen ensi kesänä maailmanluokan stadionkeikka: Rammstein tuo konserttispektaakkelinsa Ratinaan elokuussa

Ratinassa riittää ruuhkaa

Ratinassa valmistaudutaan samanaikaisesti kahteen isoon tapahtumaan. Samalla kun stadionille pystytetään Rammsteinin tekniikkaa, Ratinanniemen puistossa valmistaudutaan seuraavan viikonlopun Blockfesteille.

Ratinan rantatie suljetaan autoliikenteeltä maanantaina 5. elokuuta. Kulku kauppakeskukseen onnistuu normaaliin tapaan. Konserttipäivinä 9. ja 10. elokuuta Ratinanniemen puisto on yleisöltä suljettu.

Konserttipäivinä liikkeellä on kymmeniätuhansia ihmisiä. Järjestäjät suosittelevat yleisöä saapumaan paikalle hyvissä ajoin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut