Nyt mennään eikä murehdita - Nokialaislaulaja Jenni Mustajärvi uskaltautui viimeinkin ryhtyä luomaan musiikkiuraa: "Enhän mä vanhemmilleni mitään voi" - Musiikki - Aamulehti

Jenni Mustajärvi kertoo, millaista on luoda musiikkiuraa kuuluisan manserokkarin lapsena: "Mähän en vanhemmilleni mitään voi, vaan mä oon tässä näin ja näillä mennään"

Vuonna 1986 syntynyt Jenni Mustajärvi kirjoittaa laulujensa tekstit itse. Viisi vuotta Nokialla asunut artisti julkaisee kolmannen singlensä 1. maaliskuuta.

26.2.2019 17:07 | Päivitetty 26.2.2019 17:15

Suurelle osalle suomalaisista Pauli Antero Mustajärvi on yhtä kuin Popedan Pate. 120 desibeliä äijä-ääntä ja raakaa voimaa Tampereen Ikurista.

Sen sijaan nokialaiselle Jenni Mustajärvelle Pate on isä. Tai iskä, kuten Jenni häntä kutsuu.

Toisin sanoen tärkeä, läheinen, ja kaikkea sitä, mitä isä voi tyttärelleen parhaimmillaan merkitä.

Jenni Mustajärvi on asian kanssa sinut. Se, että isä on kuka on, ei ole hänelle tabu. Hän osaa puhua asiasta luontevasti, mutta ei mielellään korosta sitä.

–Mähän en vanhemmilleni mitään voi, vaan mä oon tässä näin ja näillä mennään, hän nauraa.

–Turha sukunimeä olisi ollut pudottaa pois, koska jossain vaiheessa se kuitenkin olisi tullut esiin.

Laulu isälle

Toisaalta nimen voi hyvällä syyllä olettaa suoristavan monta mutkaa matkalla tuntemattomaan.

Kuten vaikka silloin, jos tuntee kirjoittamansa tekstin istuvan Pate Mustajärven laulettavaksi. Ei muuta kuin puhelin käteen ja kysymään.

Rasvatyyni alkoi vain pyöriä päässäni ja eräänä aamuna, kun sitä kirjoitin, tuli sellainen tunne, että voisin tarjota sitä iskälle.

Kappale päättyi Pate Mustajärven viime vuonna julkaistulle soololevylle. Kappaleen sävellyksestä vastaa Markus Salo, johon Jenni tutustui opiskeltuaan Ikaalisissa lauluntekijävalmennuksessa, missä tekstintekoa opetti muun muassa Heikki Salo.

–Se oli tosi antoisa taiteilijavuosi, jossa pääsin omieni joukkoon. Se antoi itsevarmuutta omaan tekemiseen.

Erityisen antoisana Jenni Mustajärvi koki laulujen kirjoittamisen yhdessä.

–Sellaista en ollut ennen kokenut, vaan sitä ennen nyhrännyt vain itsekseni. Kun siihen oppi, sai huomata, että toisten kanssa kirjoittaminen on tosi kivaa ja silloin myös tekstistä tulee tosi erilaista.

–Meidän porukka oli muutenkin ihan uskomaton ja me ollaan edelleen tiiviissä yhteistyössä. Esimerkiksi Markuksen kanssa tehdään edelleen duokeikkoja.

Manserokkarien lapset esiityivät isänpäivänä

Tampere-talossa järjestettiin isänpäivänä Isiemme teokset -konsertti, jossa manserokkarien lapset esittivät isiensä teoksia. Lavalle nousivat Pate Mustajärven tytär Jenni Mustajärvi, Costello Hautamäen poika Jimi Hautamäki, Jussi Aaltosen poika Valtteri Aaltonen, Mikko Alatalon pojat Aaro, Eero ja Kalle Alatalo sekä Heikki Salon poika Valentin Salo.

Katso kooste konsertista:

Uusi koti löytyi Nokialta

Kahden oman singlen jatkoksi artistilta ilmestyy tuore biisi maaliskuun 1. päivä. Työn alla on pitkäsoitto, jonka julkaisua kaavaillaan syksylle.

Tekstien kirjoittaminen on ollut aina tärkeää, mutta nyt jos koskaan hän tekee töitä tosissaan. Esiintyminen oman, nuorekkaan ja taitavan bändin keulakuvana maistuu.

–Tää on ollut mulla aina vähän takaraivossa, mutta en ole aiemmin antanut sille tarpeeksi tilaa.

Ensin piti saada kotiasiat kuntoon ja miettiä hetki sitä, mitä elämältä oikeasti haluaa. Mustajärvelle se tapahtui viisi vuotta sitten. Samaan aikaan kuin uusi koti löytyi Nokialta.

–No joo. Tota multa usein kysytään ja mulla on aina vähän sellainen olo, että mä oon vähän niin kuin kylässä täällä, hän nauraa.

–Mä asun Nokialla ja käyn kaupassa täällä, mutta oon toisella paikkakunnalla töissä ja... vähän niin kuin että likka voi kyllä lähteä Tampereelta, mutta... Mustajärvi pohdiskelee ja nauraa taas, sillä hän nauraa paljon.

Mutta tarkemmin asiaa mietittyään huomaa olevansa enemmän nokialainen kuin itse olisi uskonutkaan.

–Niin. Ihanaahan täällä on ollut. Ei mulla ole mitään valittamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos