Kilpailut ja kyselyt

Vorschmackia, läskisoosia ja ruishapanleipää – 10 Moron lukijaa pääsee herkuttelemaan Heinätorin Suomi 100 -juhlamenuulla

Heinätorin juhlaillalliselle arvotaan mukaan kymmenen vähintään 18-vuotiasta Moron lukijaa. Osallistu arvontaan jutun lopusta löytyvän linkin kautta.

Kimmo Penttinen, Aamulehden arkisto
Vorschmackia, läskisoosia ja ruishapanleipää – 10 Moron lukijaa pääsee herkuttelemaan Heinätorin Suomi 100 -juhlamenuulla

Ravintola Heinätorin isäntä Lauri Väänänen tuo pöytään vorschmack-annoksia. Vorschmakia maistellaan myös Suomi 100 -menussa.

Jukka ManninenMoro, Heinätori

Osallistu Heinätorin juhlaillallisen paikka-arvontaan tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Ravintola Heinätorin isäntä Lauri Väänänen on kehitellyt Suomi 100 -juhlamenuun, jota Moron lukijat nyt pääsevät arvioimaan. Tälle ainoalaatuiselle herkkuhetkelle ruokajuomineen arvotaan mukaan kymmenen lukijaa.

Arvottavilta herkkusuilta odotetaan vähintään 18 vuoden ikää. Herkuttelun päälle jutellaan, millainen tämä juhlamenu lukijoiden mielestä oikein oli ja annetaan ravintoloitsijalle palautetta. Osallistu paikka-arvontaan tästä linkistä aukeavalla lomakkeella torstaihin 14. syyskuuta kello 10 mennessä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Alkupalaksi vorschmackia, jälkiruoaksi yllätys

Tavoillensa uskollisena Väänänen on tehnyt konstailemattoman menun. Jokaisella annoksella on myös syynsä olla mukana juuri 100-vuotismenussa.

–Ei mitään liian fiiniä, vaan tavoitteeni on kuvata Suomen 100-vuotiasta ruokahistoriaa. Näillä täällä on 100 vuotta eletty.

Alkupalana on vorschmack.

–Marsalkka Mannerheim liittyy keskeisesti Suomen itsenäisyyteen ja vorschmack on hänen Suomeen tuomansa resepti.

Pääruoaksi on kaksi perisuomalaista vaihtoehtoa.

–Läskisoosi on perinteinen sisämaan perusruoka, ja silakkalaatikko taas rannikon. Silakka on ollut rannikolla keskeinen peruselintarvike.

Leipänä on ruishapanleipä, joka Väänäsen mukaan on ehdoton suomalainen ruokaleipä.

Jälkiruoka on vielä kehitteillä ja se saattaa olla yllätys. Varmaa on, että menun huipentaa kahvi ja leikattu konjakki Mannerheimin tyyliin.

Herkutteluretken paikat arvotaan. Osallistu 14.9. mennessä jättämällä yhteystietosi tästä linkistä aukeavalle lomakkeelle.


Kommentit (3)

  • Aasla

    Ihana olis saada supi suomalaista ruokaa

  • Iitu

    On aikaa, kun olen syönyt marsalkan annoksen. Olis jännää saada maistaa Heinätorin kehittämää 100 v. juhlaruokaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio