Moron ja Postimuseon huippusuosittu joululeimakisa on täällä taas. Voittaja pääsee Joulupukin luo

Osallistu: Piirrä ja taiteile Tampere-aiheinen joululeima kortteihin ja kirjeisiin käytettäväksi.

Jari Mylläri, aamulehden arkisto
Moron ja Postimuseon huippusuosittu joululeimakisa on täällä taas. Voittaja pääsee Joulupukin luo

Viime syksynä valittiin Tampereen ensimmäinen joululeima, jonka on suunnitellut piirtäjä, heraldikko Harri Rantanen.

Jukka ManninenMoro, Siperia

Piirrä ehdotus Tampereen tämän vuoden joululeimaksi ja saatat voittaa matkan Rovaniemelle, jossa pääset tapaamaan myös joulupukin.

Moro ja Postimuseo etsivät jälleen kilpailulla Tampereen joululeimaa. Viime vuonna ensi kertaa järjestettyyn kilpailuun tuli kymmeniä hienoja ehdotuksia, joista raati valitsi voittajaksi heraldikko

Kaupunkilaisia kutsuttiin museokeskus Vapriikkiin, jonka joulujuhlassa olikin leimausjono koko päivän melkein ulos saakka.

Tänäkin vuonna voittajan valitsee raati, johon kuuluvat Morosta,

Lähetä ehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen joululeima@gmail.com. Oheisessa tietolaatikossa on tarkempia ohjeita leiman suunnitteluun. Ehdotusten pitää olla perillä viimeistään sunnuntaina 15. lokakuuta. Voittaja valitaan seuraavalla viikolla.

Viime vuoden leimassa oli päivämäärä ja se oli voimassa vain yhden päivän. Tänä vuonna on tarkoitus uudistaa kisaa siten, että leimaan ei tule päivämäärää. Näin ollen sen käyttö laajenee. Tampereen joululeimaa lyödään postilähetyksiin Vapriikin ja Postimuseon pikkujouluissa 28.11 sekä Tampereen joulutorilla 8.–10.12.

Suunnittelukilpailun voittajalle on jälleen upea palkinto: kahden hengen junamatka Tampere–Rovaniemi–Tampere-yöjunalla. Perillä ollaan yksi päivä, jonka aikana tutustutaan joulupukin pääpostikonttoriin. Sieltä voittajat voivat lähettää myös maksutta kirjeen joulupukille. Itse joulupukkikin tavataan.

Tee leima näin

Leiman pitää mahtua 35 milliä x 35 milliä kokoisen ruudun sisään. Se voi olla minkä muotoinen tahansa. Leimassa voi olla tekstiä ja/tai kuva.

Leimaan ei kannata laittaa kahta milliä pienempää tekstiä, eli koko määrää sanojen määrän.

Ohuimmat viivat sekä kapeimmat tyhjät alueet minimissään 0,4 milliä. Isoja tyhjiä alueita ja isoja yhtenäisiä mustia alueita kannattaa välttää.

Mikäli leima piirretään tietokoneella kokonaan vektoreina, voi leiman tehdä suoraan oikeaan kokoon. Tallennus pdf-muodossa.

Mikäli leiman piirtää käsin, kannattaa se tehdä vaikka viisi kertaa isompana. Ota huomioon ohuiden viivojen skaalautuminen.

Käsin piirretty ja skannattu kuva on oltava kaksivärinen ja koostua peittävistä yhtenäisistä väripinnoista. Piirustusvälineeksi käy esimerkiksi peittävä musta tussi.

Ehdotuksien täytyy olla sähköpostissa joululeima@gmail.com sunnuntaihin 15.10. kello 24 mennessä.

Tarvittaessa graafikko viimeistelee voittoleiman.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio