Tuhannen kilon kesämökin voi vetää minne vaan – kätevä ratkaisu vaikka festareille

Onko mökkivaraus tekemättä? Ei hätää! Pyörillä kulkevan kesämökin saa minne vaan.

Jukka Ritola / Aamulehti
Tuhannen kilon kesämökin voi vetää minne vaan – kätevä ratkaisu vaikka festareille

Kristian Kivelä (vas.) ja Kristian Kulmala saivat inspiraation liikuteltavaan kesämökkiin kaveriporukan festarireissuilta.

Anni HuttunenMoro, Aitolahti

Aitolahtelaisesta autotallistavedetään hitaasti näytille kesämökki. Tämä mökki on siitä poikkeuksellinen, että se on rakennettu siirreltäväksi ja vuokrattavaksi.

– Ei peräkärryllä vedettäviä mökkejä taida kukaan muu tehdä, ainakaan vuokrattavaksi, toinen idean isistä, Kristian Kulmala sanoo.

Kulmala on kehittänyt idean ystävänsä Kristian Kivelän kanssa.

Kyseessä on poikkeuksellisen nopealiikkeinen parivaljakko. Liikuteltavan kesämökin konseptia ei piiloteltu vakan alla kauaa.

– Keksittiin rakentaa tällainen ehkä viisi viikkoa sitten, Kulmala kertoo.

Jukka Ritola / Aamulehti
Kaverusten mökki on sisältä siisti ja yllättävän tilavan tuntuinen. Nukkumapaikkoja löytyy neljälle ja vasemmalla näkyvän liukuoven takaa löytyy käymälä.

Kaverusten mökki on sisältä siisti ja yllättävän tilavan tuntuinen. Nukkumapaikkoja löytyy neljälle ja vasemmalla näkyvän liukuoven takaa löytyy käymälä.

Syntyi iltahommina

Tehokas kaksikko on rakentanut mökkiä ja selvitellyt siihen liittyviä lupa-asioita päivätöiden ja opiskelun ohella iltaisin.

Kivelä on rakennusmies ja Kulmala opiskelee tradenomiksi. Muista hommista huolimatta tahtotila mökin valmistumiselle oli vahva. Siitä kielii mökin nopea valmistuminen.

Lupa-asioiden ja vakuutusten selvittyä toissa viikon torstaina Kivelä ja Kulmala alkoivat tuumasta toimeen. Mökki valmistui vajaassa parissa viikossa. Viimeiset silaukset on tehty vain muutama tunti sitten.

Jukka Ritola / Aamulehti
Kesämökin kyljestä löytyy asuntonumero 1. Tulevaisuudessa miekkoset aikovat rakentaa lisää mökkejä sekä vuokrattavaksi että myyntiin.

Kesämökin kyljestä löytyy asuntonumero 1. Tulevaisuudessa miekkoset aikovat rakentaa lisää mökkejä sekä vuokrattavaksi että myyntiin.

Rilluttelureissut inspiroivat

Mökissä on 140 senttiä leveä parvi ja kahden nukuttava sänky. Makuupaikkojen lisäksi mökistä löytyy liukuoven takaa käymälä.

Inspiraation liikuteltavaan kesämökkiin antoi neljän hengen kaveriporukka, jonka kanssa Kivelä ja Kulmala ovat kiertäneet kesän festareita. Telttaa kestävämpi – ja Suomen kesän säät tuntien kuivempi – vaihtoehto, pitäisi mittojensa puolesta pystyä ajamaan leirintäalueelle.

Erona asuntovaunuun on edullisuus. Mökin saa käyttöönsä viikonlopuksi kolmellasadalla. Toinen ero on kesämökin siisti imago.

– Kaikki sen tietää, että karavaanarit ovat vähän juntteja. Tämä sen sijaan on in, Kulmala vitsailee.

 

Mökkejä myös tilauksesta

Onko byrokratia tullut peräkärrymökkien tielle? Kivelä ja Kulmala kertovat, että projektissa on yllättänyt lähinnä, miten helposti kaikki on sujunut.

Nyt mökin luvat ovat kunnossa ja vuokraus voi alkaa. Saako erikoisella ajoneuvolla siis kulkea kuka tahansa?

– Tämän kuljettamiseksi tarvitsee vain B-ajokortin ja vetokoukun.

Suunnitelmissa miekkosilla on valmistaa lisää mökkejä jahka ehtivät. Vuokraukseen sopivien mökkien ohella he aikovat valmistaa mökkejä myyntiin tilauksesta. Ensimmäinen mökki on pilottimalli, mutta asiakkaan toiveiden mukaan mökeistä voi tehdä vaikka minkälaisia.

Vuokraa mökki käyttöösi osoitteessa https://vello.fi/lentavamokki/


Kommentit (15)

  • Korjaus penalle

    Kyllä B-kortti riittää jarrulisen kärrin vetoon kunhan yhdistelmän kokonaismassa ei mene yli 3500kg.

  • Nimetön

    Hyvä idea! Toivottavasti menestyvät.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio