Toimitusjohtaja vaihtui kolme vuotta sitten, nuori Kristian Tapola tekee mustaamakkaraa jo kolmannessa polvessa

Nuori toimitusjohtaja vetää myös vanhan pakettiauton kunnostusprojektia.

Tapolan arkisto
Toimitusjohtaja vaihtui kolme vuotta sitten, nuori Kristian Tapola tekee mustaamakkaraa jo kolmannessa polvessa

Citroën Camionette on katsastettu ja tieliikenteeseen kelpaava. Valkeakoskelta se kuitenkin tuotiin Tampereelle kunnostettavaksi peräkärryn kyydissä.

Jari MylläriMoro, Lielahti

Tapolan mustamakkara-auton kunnostusprojektia projektia vetää yhtiön nykyinen toimitusjohtaja, kolmannen polven Tapola, Kristian Tapola, 30.

Sukupolvenvaihdos tehtiin kolme vuotta sitten kun Jarmo Tapola jätti toimitusjohtajan paikan pojalleen Kristian Tapolalle.

Kristian Tapolan urakehitys on ollut samanlainen kuin aika monessa muussakin perheyrityksessä.

–Olen työskennellyt joka osastolla mustanmakkaran valmistuksesta tehtaanmyymälän mustamakkarabaariin.

Jari Mylläri
Vanha Citroën Camionette vuodelta 1953 ja nuori toimitusjohtaja Kristian Tapola vuodelta 1988.

Vanha Citroën Camionette vuodelta 1953 ja nuori toimitusjohtaja Kristian Tapola vuodelta 1988.

Koulutukseltaan hän on kokki ja takana on myös Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemia, jossa opiskelu sujuu tiimiyrityksissä.

–Omana yrityksenä minulla on Ideaparkin kalajalkahoitola, johon sain idean noin viisi vuotta sitten lomamatkalta Espanjaan. Lisäksi olen pyörittänyt pari kesää Laukontorin mustamakkarakioskia.

Nykyisin Kristian Tapolalla on lihanjalostustehtaassa noin 60 työntekijää.

–Mummu (Kyllikki Tapola, mustanmakkaran "äiti") ja isä Jarmo auttavat minua tiedoillaan tehtaan johtamisessa. Keskustelemme paljon, toimitusjohtaja Tapola kiittää.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Joskus jonkun tuotteen elinkaari jatkuu vaan ja paranee vuosien myötä. Omat muistikuvani ”mustiksesta” ulottuvat peräti 80-vuoden taakse. Niihin aikoihin Tampereen toreilla sitä oli valmistajien kojuissa myynnissä runsaasti. Niiden valmistajien määrä on vähentynyt mutta itse se tuote pysyy. Vähän on ulkonäkökin muuttunut ja äkkiseltään voisi herkun nykyisten ystävien olla vaikea tottua siihen jos niitä silloisia pötkylöitä olisi tarjolla!
    Mustis, puolukkahillo ja kylmä maito. Siinä on kunnon konstailematon tamperelainen ateria. Ei sillä niitä kuuluisia tähtiä ehkä voiteta. Mutta ei niitä tähtiä myöskään voi syödä!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio