Taysiin aukeaa tänään parkkihalli, paikkoja yli 400 – Näin sinne ajetaan

Yli 400 parkkipaikan hallista Taysilla tulee aluksi käyttöön noin 275 paikkaa. Ilmaisbussi kuljettaa asiakkaita pysäköintialueen ja sairaalan eri osien välillä.

Jukka Ritola, Aamulehti
Taysiin aukeaa tänään parkkihalli, paikkoja yli 400 – Näin sinne ajetaan

Kiinteistöinsinööri Mikko Alin esittelee Taysin uutta valoisaa pysäköintihallia. Sisään pääsee 2. toukokuuta alkaen. Hallista on suora sisäänkäynti Sydänsairaalaan ja loppuvuodesta 2019 myös Taysiin.

Jukka ManninenMoro

Parkkiongelmat Tampereen yliopistollisella sairaalalla ovat toukokuun 2. päivästä lähtien pääosin historiaa, sillä kauan odotettu parkkihalli entisellä etupihalla avataan asiakkaiden käyttöön.

Samaan aikaan parkkihallin kanssa aukeaa myös Taysin sydänsairaala sekä osa uutta piha-aluetta.

Parkkihalliin ajetaan aluksi Ensitien kautta eli Acutaan vievän kadun varrelta. Rakennustöiden edistyessä ajo halliin ohjataan lopulliselle paikalleen, jolloin sinne käännytään suoraan Kuntokadulta.

Hannu Mänttäri

Taysin pääsisäänkäynti pysyy vielä nykyisellä väliaikaisella paikallaan Radius-rakennuksessa, jonne reitti kulkee Teiskontieltä Lääkärikadun kautta.

–Uusi pääsisäänkäynti avataan tällä tietoa loppuvuodesta 2019, sanoo kiinteistöinsinööri Mikko Alin Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä.

Uusi pääsisäänkäynti tulee samalle puolelle Taysia kuin alkuperäinen pääsisäänkäynti. Parkkihallista on sitten suora käynti Taysiin.

Jukka Ritola / Aamulehti
Sisäänajoluiska on Ensitieltä ja myöhemmin Kuntokadulta. Luiska on leveä.

Sisäänajoluiska on Ensitieltä ja myöhemmin Kuntokadulta. Luiska on leveä.

Heti toukokuusta lähtien pysäköintihallista pääsee suoraan sisäkautta Sydänsairaalaan. Hallissa on myös oma osa Sydänsairaalan sairaankuljetuksille.

–Muutoin ambulanssit eivät normaalisti parkkitalon tiloissa liiku, mutta Sydänsairaalan kuljetuksille on ihan oma alueensa.

Sydänsairaalan alueelle on oma sisäänajo ja se on ikkunaseinällä eristetty muusta pysäköintihallista.

430 ruutua

Kun koko pysäköintihalli saadaan asiakaskäyttöön, siellä on kahdessa kerroksessa noin 430 pysäköintipaikkaa. Alkuvaiheessa käytettävissä on noin 275 paikkaa. Loput ovat vielä työmaakäytössä.

–Halli tulee kokonaan asiakaskäyttöön. Remonttien edistyessä katsotaan henkilökuntapaikkojen järjestämistä muun muassa riviparkista.

Alin uskoo, että uusi pysäköintihalli ratkaisee Taysin alueen parkkipulmat suuressa määrin.

–Muutamia kohtia alueella varmasti jää, joissa asiakaspysäköinnin järjestämistä on vielä mietittävä. Tällainen on esimerkiksi Silmäsairaalan luona.

Valoisa halli

Moro vieraili hallissa, joka osoittautui nykyaikaisen viihtyisäksi parkkihalliksi lasiseinineen ja vaaleine valoisine betoniseinineen ja -pilareineen. Sisäänajoluiskat ovat leveät, samoin ajokaistat hallissa.

Hallin erikoisuus on, että jalankulkuun on kiinnitetty aivan erityistä huomiota. Ollaanhan sairaalan parkkihallissa.

Jukka Ritola / Aamulehti
Jalankulkijoita on sairaalan pysäköintihallissa erityisesti ajateltu. Jalankulkureitti on kokonaan erotettu autojen reiteistä.

Jalankulkijoita on sairaalan pysäköintihallissa erityisesti ajateltu. Jalankulkureitti on kokonaan erotettu autojen reiteistä.

–On sitä ihan mietitty. Jalankulkijoille on omat kävelyreitit, jotka on kokonaan erotettu autoliikenteestä. Niillä voivat huonostikin kulkevat huoletta kävellä autoja pelkäämättä, Alin sanoo.

Kävelyreitit ovat tavallisen kävelytien levyisiä ja johtavat hallissa suoraan sairaalan sisäänkäynneille molemmissa kerroksissa.

Bussi vie ilmaiseksi

Koska uusi pysäköintihalli ja Taysin pääsisäänkäynti ovat toistaiseksi aivan eri puolilla sairaalaa, kulkee pysäköintihallin ja sairaala-alueen eri osien ilmainen pikkubussi.

Yhteyskuljetus lähtee parkkihallin ensimmäisestä kerroksesta ja kiertää muun muassa Taysin Silmäkeskuksen ja pääoven lähistön kautta takaisin halliin.

Taysin parkkihalli

Avataan käyttöön 2. toukokuuta ja on auki vuorokauden ympäri.

Hallissa on aluksi käytössä noin 275 paikkaa.

Hallia operoi IGL-Technologies Oy.

Pysäköinnin hinta kello 8–16 on 2 euroa/tunti, muulloin 0,50 euroa/tunti.

Pysäköintihallin ja Taysin alueen välillä kulkee ilmainen pikkubussi.

Bussi lähtee pysäköintihallin ensimmäisestä kerroksesta.

Vuoroväli on 20 minuuttia ja bussi kulkee alkuvaiheessa kello 7.20–16.

Reittiä ajetaan pikkubussilla, jossa on myös pyörätuolikuljetusmahdollisuus.


Kommentit (23)

  • inva

    miten sopii pyörätuolipotilas shuttle bussiin ?

  • Kalevi Köyhälä

    Pystyykö tolla kuollettaan hallin teon ?
    Itte oon niin köyhä että jätän auton ulkopaikkakuntalaisille tarkoitetulle keräily parkkiin ja kävelen sen 2 viimeistä kilometria tai soitan matkalta ambulanssin,ei oo varaa muuhun.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio