Tampereen penkkariajeluiden reitti muuttui – Kannattaa mennä seuraamaan abien riemua Tammelaan tai Kyttälään

Penkkarit ovat tämän viikon torstaina 15. helmikuuta ja ajelu alkaa kello 12.

Jukka Vuokola / Aamulehden arkisto
Tampereen penkkariajeluiden reitti muuttui – Kannattaa mennä seuraamaan abien riemua Tammelaan tai Kyttälään

Tässä on penkkarijulistesatoa viime vuoden keväältä. Tärkeä muistutus Moron penkkarijulistekisasta tämän kevään abeille: julisteessa pitää olla selvästi koulun ja ryhmän nimi.

Päivi VasaraMoro

Tampereen penkkariajelujen reitti muuttuu nyt radikaalisti, koska abeja kuljettavia kuorma-autoja ei haluta päästää Hämeensillan länsipuolelle ja ydinkeskustaan työmaiden vuoksi.

Hämeenkatua ajetaan nyt vain pieni pätkä. Sen sijaan tehdään lenkki Tammelaan.

Hannu Mänttäri

Rautatieaseman kokoontumispaikalta mennään Rautatienkatua Erkkilänsillalle, siitä Tammelan puistokadulle, Yliopistonkadulle, Vuolteenkatua Sorille, Hatanpään valtatietä Paapan Kapakan ohi ja pikkupätkä Hämeenkatua Koskipuistosta rautatieasemalle, jossa ajoneuvot kääntyvät kuten ennenkin.

Uuden reitin pituus on lähes sama kuin perinteisen pääosin Hämeenkatua kulkevan reitin eli noin 3,4 kilometriä. Kiertosuunta on myötäpäivään eikä suuntaa vaihdeta.

Reitissä on myös hyviä puolia. Matkan varrella on oppilaitoksia ja hyviä katselupaikkoja puistokaduilla ja Tammelantorin laidalla.

Penkkarit ovat tämän viikon torstaina 15. helmikuuta ja ajelut alkavat kello 12.

Moro -lehti järjestää perinteidensä mukaisesti penkkarijulistekisan. Siitä on tietoa oheisessa faktalaatikossa.

Kiertäkää rautatieaseman parkkipaikan kautta

Moron valokuvaaja on passissa penkkaripäivänä 15. helmikuuta kello 12 eteenpäin rautatieasemalla, jossa otetaan kuvat kuorma-autoista.

Sijoittakaa paras antinne kuorma-auton oikealle kyljelle (eli repsikan puolelle toisin sanoen takaapäin katsoen oikealle puolelle autoa).

On erittäin tärkeää, että julisteessa on selkeästi koulun nimi ja ryhmän tunnus, sillä muuten on Moron penkkarijulistekisasta ulkona.

Julistekisan voittajalle on luvassa paljon kunniaa ja Moro-pipat maalareille sekä julkisuutta lehden sivuilla.

Viikon päästä penkkareista esitellään Morossa kymmenen julistetta, joita Moron raati piti parhaina. Muutaman viikon päästä julkistetaan yleisöäänestyksen tulos.

Yleisöäänestys alkaa Moron netissä heti penkkaripäivän iltana: aamulehti.fi/moro. Taas on upeita palkintoja arvonnassa.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Kauankohan tuo koko ajelu suunnilleen kestää? Eli monelta kannattaa mennä Koskipuistoon katsomaan…

  • pena

    Nyt on sitten aseman seutu varmasti tukossa jos se on kyllä muulloinkin täytys muuttaa liikennevalojen palamisjärjestystämnyt kun hämeenkaduulla ei ole enään yksityisautoilua rautatienkadulta ei pääse samoilla vihreillä kuin 3 autoa ja suma on valmis

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio