Tampereella aukeaa viihdekeskus "aikuiseen makuun": "Mahdollistamme sen, että heilläkin on kivaa"

Finlayson: Mediakäytävän varrella pelataan jo hiihtolomalla uudessa aikuisten viihdekeskuksessa.

Tomi Vuokola
Tampereella aukeaa viihdekeskus "aikuiseen makuun":  "Mahdollistamme sen, että heilläkin on kivaa"

Viihdekeskuksen tila näyttää vielä karulta, mutta pian on valmista ja näyttävä cyberpunk-teema värittää tilaa, lupaavat Jari Friman ja Sami Meisalmi.

Jukka ManninenMoro, Finlayson

Laser-taistelua yli 300 neliömetrin alueella, tankojalkapalloareena ihmiskoossa ja pieni anniskelualue, jossa on myös videopelejä 1980- ja 1990-luvuilta. Sami Merisalmi ja Jari Friman avaavat uuden aikuisten ZBase -viihdekeskuksen Finlaysonille hiihtolomaviikon loppupuolella.

–Paljon on täällä vielä kesken, mutta erillisessä työtilassa on jo paljon valmista, Meisalmi ja Friman sanovat Finlaysonilla Mediatunnelin varressa olevassa kellaritilassa.

Mediatunneli johtaa Keskustorilta Satakunnankadun ali Siperian liikekiinteistöön. Meisalmen ja Frimanin yritys Suomen toimintapelit pyöritti samassa tilassa Megazone laser-taistelupaikkaa kymmenen vuotta. Nyt Tampereen Megazone on Tullintorilla, ja Suomen toimintapelit luopui sen operoinnista viime viikolla.

–Tähän rakennamme toimintatilaa aikuisempaan makuun. Kyllä täälläkin voi pitää lapsisynttärit, mutta mahdollistamme sen, että aikuisillakin on kivaa, Meisalmi kertoo.

Sen takia laser-pelialueella on totuttua enemmän valoa ja peliä yksinkertaistetaan.

–Silloin ensikertalainenkin voi onnistua hyvin laser-pelissä.

Laser-pelissä pelaajilla on päällään panssari ja kädessään ”laser-ase”. Peli käydään labyrinttimäisessä tilassa ja laitteisto laskee osumia ja pisteitä.

Tomi Vuokola
Tältä tiloissa näytti vielä helmikuun alussa.

Tältä tiloissa näytti vielä helmikuun alussa.

Vaihtoehto perinteiselle tekemiselle

Meisalmi ja Friman toteavat, että yritys-, polttari- ja kaveriporukoille uusi viihdekeskus on toiminnallinen vaihtoehto perinteiselle keilaamiselle tai biljardille.

–Pienen anniskelualueen myötä tänne voi tulla pyörähtämään ennen viihteelle menemistä, Meisalmi kuvaa.

Sisustuksesta tulee cyberpunkia Bladerunnerin tyyliin.

Aivan uusi juttu on tilaan tuleva tankojalkapalloareena, Powerfutikseksi nimetty.

Jokainen on nähnyt pelin, jossa vaaksanmittaisia muovisia pelaajia liikutellaan tangoilla sivuttain ja pyöritellään. Tämä on siitä ihmiskokoinen versio.

– Ensimmäisen version teimme Seinäjoen Megazoneen ja se on otettu innostuneesti vastaan.

Meisalmi toteaa, että peli on osoittautunut erittäin hauskaksi ja älyttömän helpoksi.

–Siinä ei ratkaise jalkapallotausta tai taito, vaan jokaisen tankoparin tiimityö.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio