Tampere

Tampere Sinfonian uusi maistiainen yllättää – syksyllä ensi-iltansa saava dokumentti näyttää uusia näkökulmia kaupungista

Katso videolta, kuinka kaunis ja hieno kaupunki Tampere on.

Tampere Sinfonia
Tampere Sinfonian uusi maistiainen yllättää – syksyllä ensi-iltansa saava dokumentti näyttää uusia näkökulmia kaupungista

Dokumenttielokuvassa on mukana upeita ilmakuvauksia Tampereesta. Ensi-ilta on syyskuussa.

Jukka ManninenMoro, Siperia

Tampereesta kertovan dokumenttielokuvan Tampere Sinfonian etukäteispätkästä voi päätellä, että valmistumassa on hieno kunnianosoitus ja taltiointi Tampereesta.

Palautenäytöksissä yleisö kertoi tekijöille, että elokuvasta löytyi uusia näkökulmia Tampereesta, jollaisia ei tiennyt kaupungissa olevan.

Katso pätkä dokumenttielokuvasta:

 

–Nyt on siirrytty jälkituotantoon, eli viimeistelyvaiheeseen. Elokuvassa on 15 episodia, joissa seurattava perhe on niistä monissa mukana, sanoo käsikirjoittaja ja ohjaaja Timo Kivinen.

–Heillä on myös kolme omaa episodia, joista viimeinen episodi on kesäkuussa, jossa kuvataan tunnelmia perheen lapsen syntymästä. Uuden perheenjäsenen laskettu aika on ensi viikolla, joten pian saadaan viimeinenkin episodi kuvattua.

Erityisen vaikuttavaa on elokuvan musiikki. Sen on säveltänyt tamperelainen säveltäjä Lasse Heikkilä, ja sen esittää Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri Kimmo Tullilan johdolla.

–Musiikki on kuvitettu hienoilla Tampere-aiheisilla drone- ja katukuvilla eri vuodenaikoina. Kokonaisuus on upea kokemus, jos pitää musiikista ja Tampereen upeista kaupunkimaisemista.

Tampere Sinfonia seuraa kaupungin muuttumista ja elämää vuonna 2018.

–Elokuvassa etsitään tamperelaista yhteisöllisyyttä muiden muassa Hakametsän hallista, Kaupinojan saunasta ja Yliopiston vege-ruokalasta.

Elokuvan ensi-ilta on Niagarassa perjantaina 7. syyskuuta sekä Moron Tampere-päivän esityksissä syyskuun lopulla.

Tampere Sinfonia

Dokumenttielokuva kertoo yhteisöllisyydestä ja ajankohtaisista aiheista vuonna 2018 Tampereella.

Ensi-ilta on elokuvateatteri Niagarassa 7. syyskuuta.

Käsikirjoitus ja ohjaus Timo Kivinen.

Elokuvan pituus on noin tunti.

Elokuvassa on mukana myös Moron murrekisassa parhaaksi arvioitu Jarmo Salmi, joka ihmettelee elokuvassa kaupungin muuttumista.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Kiinnostaa!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio