Taianomainen näky valloittaa metsässä Tampereella – oletko jo käynyt ihastelemassa?

Jääveistokset saatiin tehtyä Näsijärven jäästä, vaikka talvi onkin ollut erikoinen

Jari Mylläri
Taianomainen näky valloittaa metsässä Tampereella – oletko jo käynyt ihastelemassa?

Ikurin Pyhäpolku on parhaimmillaan pakkasella kun puut ovat kuurassa. Polku on auki ympäri vuorokauden.

Jari MylläriMoro, Ikuri

Jos et ole aikoihin käynyt Ikurissa niin nyt siihen on oikein hyvä syy.

Virelän eli urheiluseura Ikurin Vireen toimintakeskuksen, kylätalon taakse on jälleen rakennettu jääveistoksia, lunta, ääntä ja metsän hiljaisuutta hyödyntävä metsäpolku, Pyhäpolku.

Koko perheelle suunnattu taianomainen talvipolku on jatkoa viime vuonna toteutetulle Haltiapolulle, joka keräsi odotettua enemmän uteliaita kävijöitä.

Jari Mylläri
Elämyspolun jäät ovat peräisin Näsijärvestä.

Elämyspolun jäät ovat peräisin Näsijärvestä.

Moron vieraillessa paikalla puut olivat hienosti kuurassa ja illan yli 10 asteen pakkaslumi narisi jaloissa. Tätä kokemusta kehtaa mainostaa, sillä tunnelmaltaan polku on suhteessa jopa hienompi kokemus kuin suurella rahalla koottu helsinkiläinen valoteos Lux Helsinki.

Koko perheelle

Valaistuista jääveistoksista saa iloa pimeisiin talvi-iltoihin. Polku sopii myös pienille lapsille.

–Tekijöiden tavoitteena on saada kävijät nauttimaan veistosten ohessa myös kauniista suomalaisesta luonnosta. Metsä on ollut suomalaisille aina pyhä paikka ja siksi metsä on mitä mainioin ympäristö toteuttaa tämän kaltainen kokonaisuus, kertoo projektissa mukana oleva Kari Manninen.

Jari Mylläri
Hämyisessä ikurilaisessa metsässä on nähtävää ja kuunneltavaa koko perheelle.

Hämyisessä ikurilaisessa metsässä on nähtävää ja kuunneltavaa koko perheelle.

Lämpimästä alkutalvesta huolimatta pakkaset saapuivat juuri oikeaan aikaan ja Näsijärven jäänpaksuus oli riittävä myös isojen jääveistosten rakentamiseen.

Näsijärvestä nostettu jää kuljetettiin tapahtumapaikalle, jossa jääpaloja kasattiin päällekkäin ja jäädytettiin yhteen veistämistä varten.

Asmo Raimoaho

Järjestävät toivovat, että säät jatkuisivat samanlaisena, jotta mahdollisimman moni ehtisi käydä tutustumassa jääveistospolkuun ennen sen sulamista.

Virelän Pyhäpolkua on toteuttamassa kahdeksan jäänveistäjää, valot rakentaa Suomen Jouluvalo Oy. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Ikurin Vire ja Ikurin-Haukiluoman omakotiyhdistys.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • TINTTI

    Lumoava…sopii myös lapsenmielisille ja taidetta rakastaville ihmisille. Hyvä idea kaikenkaikkiaan.Samalla ulkoilua ja pientä hyötyliikuntaa..Nykyajan lapset irti tietsikoistaan ja puhelimistaan hetkeksi kokemaan aitoa elämystä ja kaiken lisäksi ilmaista huvia! Toisen kerran mentävä vielä ja otettava aviosiippakin mukaan. KIITOS Ikuri!

  • Ikuriinihastunut

    On tosi hieno. Pitää käydä vielä toinen kerta katsomassa. Paljon oli nauttijoita.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio