Tämä ostoskassi kestää ikuisuuden, materiaalin tekijä on saanut naapuritalojen kissoilta

Jari Mylläri
Tämä ostoskassi kestää ikuisuuden, materiaalin tekijä on saanut naapuritalojen kissoilta

Keuruulainen Marja-Leena Liljenmaa on tehnyt kierrätyskasseja jo 15 vuotta. Hänen mukaansa kassit kestävät lähes ikuisuuden.

Jari MylläriLaukontori

Aamulehti pohti kesäkuussa uutissivuillaan, millainen ostoskassi on ekologisin.

Maaliskuussa julkaistussa Tanskan ympäristö- ja elintarvikeministeriön teettämässä tutkimuksessa tavallinen muovipussi todettiin ympäristövaikutuksiltaan kaikkein ekologisimmaksi vaihtoehdoksi. Huonoin vaihtoehto on puuvillainen kassi: sitä täytyy käyttää uudelleen jopa 7 000 kertaa, jotta se pärjäisi vertailussa muovikassille.

Moro löysi mielestään kaikkein parhaan vaihtoehdon Laukontorilta, jonne keuruulainen Marja-Leena Liljenmaa oli saapunut myymään itse tehtyjä ostoskasseja. Tyhjentyneiden kahvipussien lisäksi hän käyttää kissanruoka-annosten muoveja, jotka ommellaan yhteen ihan tavallisella ompelukoneella.

–Tämä kassi on käytännössä ikuinen eli kaikkein paras vaihtoehto. Yhden tekemiseen menee parisen tuntia ja hintaa on kierrätyspusseista riippuen 15–20 euroa, Liljenmaa selvitti.

Materiaaleja eli roskiin menossa olevia muovipusseja hän saa myös naapureilta ja tutuilta.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Tuollaisia peruskasseja nyt osaa lapsikin ommella, mutta olen nähnyt hienon Mohla Jukka-pusseista tehdyn punotun kassin, joka oli kuin pärekori.

  • Nimetön

    Mystinen alku, sillä tavallinen muovipussi ei varmaan ole ekologinen – eihän siihen mahdu mitään, eikä se kestä kovin monta käyttökertaa.
    Mitähän tässä oikein yritetään tarkoittaa? Olus ihan kiva kuulla tanskalaistutkimuksen perusteet, joilla tähän on päädytty – vai onko toimittajalta jäänyt jotain oleellista jutusta pois?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio