Suuria annoksia halvalla – Tammelantorin vietnamilainen toriruoka vie isommankin nälän

Pikatesti: Tampereen Tammelan vietnamilaisesta grillistä saa suuria annoksia huokeaan hintaan.

Petri Huhtinen, Aamulehti
Suuria annoksia halvalla – Tammelantorin vietnamilainen toriruoka vie isommankin nälän

Tammelantorin vietnamilainen grilli sijaitsee nimensä mukaisesti Tammelantorilla Pinninkadun läheisyydessä.

Maria ErmaMoro, Tammela

Moron Pikatesti-juttusarjan toisessa osassa vierailtiin Tammelantorin vietnamilaisessa grillissä.

Kesäiset toripäivät alkavat käydä vähiin, kun syksy lähestyy Tamperetta. Elokuu onkin otollista aikaa nauttia torilounaita, vielä kun se on mahdollista. Aasialaisen ruuan ystävillä ei tosin ole kiire, sillä Tammelantorin vietnamilainen grilli on auki läpi vuoden. Moro kävi testaamassa, miltä vietnamilainen grilliruoka maistuu.

Katuruokakojun katoksen suojissa olevat pöydät näyttävät houkuttelevilta kaatosateessa. Sateensuojassa istuukin muutamia asiakkaita pahvilautaset ja muoviaterimet edessään. Vaikka grilli on yksi harvoista sateensuojaa tarjoavista paikoista Tammelantorilla, ei sisällä katoksen alla ole jonoa. Kassalle voi marssia suoraan.

Vietnamilainen lautanen, jossa on tofua chilikastikkeessa, maksaa kuusi ja puoli euroa.

Vietnamilainen lautanen, jossa on tofua chilikastikkeessa, maksaa kuusi ja puoli euroa.

Grillin ruokalistalla on kymmeniä eri vaihtoehtoja. Tarjolla on kanaa, lihaa, tofua tai mereneläviä erilaisilla kastikkeilla. Niille, jotka pitävät grilliruuasta, mutta eivät juuri vietnamilaisesta, on tarjolla esimerkiksi makkaraa, nugetteja ja ranskalaisia. Annosten hinnat vaihtelevat kolmesta ja puolesta eurosta kahdeksaan euroon.

Suuria annoksia halvalla

Listalta löytyy myös viisi erilaista vietnamilaista lautasta, joiden hinta on kuusi ja puoli euroa. Tofulautanen yllättää positiivisesti, sillä sen kastike on monipuolinen. Tofun lisäksi siinä on ainakin paprikaa, bambua, keräkaalia, sipulia, porkkanaa ja purjoa. Kastikkeen ohella tarjoillaan riisiä.

Ateria vie syöjältään isommankin nälän, sillä annoskoko on valtava. Ehkä jopa turhankin valtava, sillä kolmasosa ruuasta jää syömättä.

Maultaan vietnamilainen tofulautanen on herkullinen. Vihannekset rouskuvat mukavasti ja tofu on hyvin maustettua. Esimerkiksi raikas salaatti olisi kuitenkin voinut keventää tuhtia ateriakokonaisuutta mukavasti.

Palvelu nopeaa

Tammelantorin vietnamilaisessa grillissä ruokaa ei tarvitse odottaa. Annos tuodaan pöytään lähes välittömästi. Asiointi toimiikin kokonaisuudessaan hyvin vaivattomasti. Ainoa isompi miinus on, ettei kojussa voi maksaa pankkikortilla. Pankkiautomaatille juokseminen hidastaa muuten tehokasta asiointia. Vielä kun korttimaksukin saataisiin kuntoon, olisi katuruokakoju mitä otollisin paikka myös nopealle lounaalle.

Tammelantorin vietnamilainen grilli

Missä sijaitsee? Tammelantorilla.

Milloin on avoinna? Maanantaista torstaihin kello 6–14 ja perjantaista lauantaihin kello 6–18.

Mitä maksaa? Vietnamilaiset lautaset 6,50 euroa. Muut vaihtoehdot 3,50–8 euroa.

Mikä yllätti? Ruoka valmistui odotettua nopeammin ja annoskoko oli suuri.

Mikä ihmetytti? Vain käteinen käy maksuvälineenä.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Monipuolinen vietnamilainen kastike kuulostaa kiinnostavalta ruokatermiltä. Itse osaan tehdä monipuolisen ruskean kastikkeen.

  • Nimetön

    Liikalihavuutta pidetään ongelmana ja kuitenkin haetaan suurinta ja halvinta annosta?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio