Slime on niin suosittua, että sillä on oma kesäleiri – Tiesitkö, miten valmistetaan syötävää leikkilimaa?

Kesäleirillä viikon aikana opetellaan turvallista liman valmistamista ja keksitään leikkejä.

Toni Repo, aamulehti
Slime on niin suosittua, että sillä on oma kesäleiri – Tiesitkö, miten valmistetaan syötävää leikkilimaa?

Leikkilima eli slime venyy kivasti. Venyttäminen onkin suosittua tapa leikkiä limalla näyttävät Emma Kallioniemi (vas.), Oona Kallioniemi (edessä), Miia Kallioniemi (takana) ja Hilma Lähteenmäki (oik.).

Jukka ManninenMoro

Leikkilima eli tuttavallisemmin slime on todella suosittua alakouluikäisten leikeissä.

Siksi Tampereella järjestetään 11.–15. kesäkuuta Slime-leiri, jolla opetellaan turvallista limanvalmistamista ja leikitään limaleikkejä.

Moro kävi Leinolan koululla tapaamassa Luova-kerholaisia, jotka ovat varsinaisia slime-asiantuntijoita. Miia Kallioniemi, Emma Kallioniemi, Oona Kallioniemi ja Hilma Lähteenmäki kertoivat, että kivointa on slimellä leikkiminen.

– Sitä voi venyttää, painella, pyöritellä, heitellä ja sillä voi vaikka tehdä kuplia. Paljon riippuu silimen koostumuksesta, mitä sillä voi tehdä, nelikko kertoo.

Värikkäät leikkilimat käsissään nuoret esittelivät erilaisia menetelmiä.

Katso slime-video:

 

Tee sitä itse

Iso osa slime-harrastamista on oman liman valmistaminen. Netti on pullollaan erilaisia ohjeita ja myös opaskirjoja on saatavilla.

– Slime ihastuttaa ja vanhempia se myös kummastuttaa. Haluamme leirillä tehdä slimeä tunnetuksi vanhemmille ja lasten kanssa opetella turvallista slimen valmistamista, kertoo piirikoordinaattori Jenni Tiilikainen Lastenliitosta.

Aleksanterin koululla järjestettävälle päiväleirille ehtii ilmoittautua 3. kesäkuuta mennessä. Alakoulualisten leirillä ollaan maanantaista perjantaihin kello 10–13. Hinta on 90 euroa. Lisätietoa löytyy täältä.

– Leiri on matalan kynnyksen toimintaa, kaikki vaan mukaan kivaan tekemiseen.

Tiilikaisen mukaan on tärkeää, että limaa tehtäisiin mahdollisimman turvallisesti.

Asiantuntijanelikkomme kertoi, että voi tehdä myös syötävää slimeä.

– Sulata noin viisi vaahtokarkkia mikrossa ja sekoita sitten sopivasti vettä ja sokeria joukkoon, kuuluu napakka resepti.

Nelikolle tai heidän kavereilleen on tapahtunut myös vahinkoja liman kehittelyssä. Yksi lima tarttui pikkusiskon hiuksiin ja kerran limaa kaatui koulureppuun, josta sitä oli tosi vaikeaa saada irrotettua.

Leirillä opetellaan myös värjäämään slimeä turvallisesti ja käyttämään slimen koristeluun vaikkapa glitteriä. Leikkilimaa käytetään leirillä osana leikkejä ja pelejä. Lisäksi leirillä tietenkin myös ulkoillaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio