Sähkölaitos haluaa Valoviikoille uuden kuvion

Suunnittelukisa: Kisan voittaja saa jopa 30 vuodeksi kättensä jäljen katujen ylle

Emil Bobyrev
Sähkölaitos haluaa Valoviikoille uuden kuvion

Valoviikkojen vanhoja kuvioita on esillä Hämpin parkissa.

Jari MylläriMoro, Ratina

Oletko aina halunnut suunnitella Tampereen syksyisten katujen ylle Valoviikkojen valokuvion, joka on hienompi kuin Muumi-kuvio tai komeampi kuin Hämeensillan hevoset?

Ny se on mahdollista. Ensi syksyksi Valoviikoille tehdään jättimäinen 6 metriä kertaa 2,5 metriä -kokoinen kuvio, jonka suunnitteluun voivat kaikki Moron lukijat osallistua.

Tampereen Sähkölaitos täyttää 130 vuotta ja sen kunniaksi keskustaan tehdään uusi kuvio. Mikä sopisikaan paremmin sähkölaitoksen vuosijuhlaan kuin sähköllä toimiva ja kaikkia kaupunkilaisia ilahduttava uusi valokuvio.

–Kilpailuun voivat osallistua niin amatöörit kuin ammattilaisetkin. Valokuvio valmistetaan Tampereella ja siinä käytetään nykyaikaista led-tekniikkaa, jolla saadaan aikaiseksi hyvinkin vaativia ratkaisuja, selvittää Tampereen Sähkölaitoksen markkinoinnista vastaava Pertti Suuripää.

Vaakakuva

Valokuvion aiheen pitäisi jollakin tavalla kertoa sähköstä tai sähkölaitoksen 130 vuotta kestäneestä historiasta. Aiheitahan kaupungista kyllä löytyy. Tammerkoski jauhaa tänäkin päivänä virtaa vedestä,

Kaikki alkoi tietysti siitä, että Suomen ja koko Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalo syttyi Finlaysonin tehdaskiinteistön suuressa kutomosalissa Plevnassa jo vuonna 1882. Keksinnön nopea leviäminen Tampereelle oli Finlaysonin tehtaanomistajan vanhimman pojan Carl von Nottbeckin ansiota.

Sähkövalon sytyttäminen joudutti Tampereen teollistumista ja kasvua. Oikeastaan koko Tampereen nousu ja kehittyminen on sähkön ansiota eli aihepiiri on huomattavan laaja.

Uudelle kuvalle ei vielä ole katsottu paikkaa, mutta joka tapauksessa se sijoitetaan arvokkaaseen ympäristöön. Tamperelaisen Neontekniikka Oy:n kuvion käyttöikä saattaa olla jopa 30 vuotta, joten sen suunnittelija saa kädenjälkensä kaupunkikuvaan todella pitkäksi aikaa. Kuvio täytyy olla vaakakuva.

Raati valitsee

Kuvio asennetaan näyttävälle paikalla ja sen vuoksi kaupunkilaisilla onkin oikeus osallistua sen valintaan. Heinäkuussa raati päättää, mitkä kuusi työtä pääsevät yleisöäänestykseen.

Raati valitsee kuitenkin toteutettavan työn, sillä sen täytyy täyttää erilaisia teknisiä vaatimuksia. Voittaja saa 500 euron lahjakortin.

Raatiin kuuluu edustajat Tampereen Sähkölaitoksesta, kaupungilta, Neontekniikka Oy:stä sekä Moro-lehdestä.

Tee näin

Piirrä kuvioehdotuksesi A4-kokoiselle paperille ja selvennä tarvittaessa ideaasi tekstiselityksillä. Skannaa kuvasi tai tee siitä pdf-tiedosto.

Lähetä ehdotuksesi maanantaihin 26.6. kello 10 mennessä sähköpostiin valoviikkokuvio@gmail.com.

Liitä mukaan myös osoitteesi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi.

Kaikkien ehdotusten tehneiden kesken arvotaan kolme sadan euron lahjakorttia.

Raadin valitsemat kuusi työtä pääsevät yleisöäänestykseen heinäkuun aikana.

Yleisöäänestyksen voittaja saa 100 euron lahjakortin. Toteutettavan ehdotuksen laatija saa 500 euron lahjakortin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio