Peräkonttikirppis huipentuu Lomalinjan huutokauppaan, huuda nyt vaikka halpa matka Islantiin

Matkat: Saku Kuosmanen kajauttaa Keskustorilla sunnuntaina kahdesti Finlandian.

Jukka Vuokola
Peräkonttikirppis huipentuu Lomalinjan huutokauppaan, huuda nyt vaikka halpa matka Islantiin

Moron peräkonttikirppiksen huutokaupassa keväällä 2016 myytiin delfinaarion jäämistöä. Tänä syksynä myydään huutokaupassa matkoja.

Jari MylläriMoro, Keskustori

Moron sunnuntainen peräkonttikirppis aukeaa kello 9. Tampereen Keskustorilla käynnistyy ensimmäinen huutokauppa poikkeuksellisen juhlallisesti kello 11, sillä silloin muusikko Saku Kuosmanen kajauttaa juhlavasti pravuurinsa eli Finlandian.

Kyseessä on tamperelaisen matkatoimisto Lomalinjan 40-vuotisjuhlahuutokauppa. Lomalinja on myös Moron yhteistyökumppani lukijamatkojen järjestämisessä.

– Huudettavana on lentolippuja maailmalle sekä täydellisiä asiantuntijan matkassa -paketteja, valottaa Lomalinjan kehitysjohtaja Sari Mäkinen.

Monet kaupunkilaiset varmasti muistavat, että Lomalinja on aikaisemminkin myynyt matkojaan huutokaupassa. Se kuului vuosikausia Tapahtumien yön ohjelmaan, mutta matkatoimiston uuden toimitilan myötä tapahtuma unohtui vuosiksi.

– Huutokauppa pidetään kello 11 ja kello 14. Molemmissa tapahtumissa Kuosmanen virittää Suomi 100 -tunnelmaan Finlandiallaan ja sen jälkeen myydään 10 matkapakettia, Mäkinen kertoo.

Huudot voi maksaa Keskustorilla pankkikortilla. Lisätietoja matkoista jutun lopussa tietolaatikossa sekä Lomalinjan nettisivuilta.

Hannu Mänttäri

Luovu jo varakoneestasi

Muistatko vielä Moron Peräkonttikirppiksellä järjestetyn silmälasikeräyksen, joka tuotti Tansaniaan 10 000 paria silmälaseja? Tai kännykkäkeräyksen, jonka avulla puistoihin hankittiin lepakonpönttöjä?

Ekokumppanit tempaisee jälleen näyttävästi ja kerää pölyttymään jääneitä tietokoneita. Niitä on takuuvarmasti varastoissa odottamassa ”uutta käyttöä”.

Itsenäisyydenkadulla sijaitsevan Koneet Kiertoon -yrityksen Eero Lähde kertoo, että keräyskoneet käsitellään asianmukaisesti. Vastaanotetuiden koneiden kovalevyt tyhjennetään siten, ettei käyttäjien tietoturva vaarannu. Voit viedä tarpeettomat tietokoneesi, tablettisi tai älykännykkäsi keräyspisteelle. Tulostimia ei oteta vastaan. Laitteita ei myydä Peräkonttikirppiksellä eteenpäin. Keräyspiste sijaitsee tilausajopysäkillä Vanhan kirkon vieressä.

Satumaari Ventelä
Moron peräkonttikirppis täyttää taas sunnuntaina Tampereen Keskustorin.

Moron peräkonttikirppis täyttää taas sunnuntaina Tampereen Keskustorin.

Opiskelijakassit

Sata tamperelaista opiskelijaa saa opiskelijakorttia vastaan kassin, jossa oli ensi hätään makaronia ja tonnikalaa sekä arvokortti, jolla voi myöhemmin noutaa seurakuntien RuokaNyssen varastoista kuivaa ruokaa, hedelmiä ja vihanneksia sen mukaan, mitä varastossa on olemassa.

Kassien jako käynnistyy Aamulehden teltalla kello 13. Kassi on tarkoitettu vain Tampereella opiskeleville, koska muualla lukevat eivät varmaankaan ole seuraavalla viikolla noutamassa ruoka-apuaan.

Lomalinjan matkahuutokauppa

Tuotteet sisältävät Lomalinjan sivuilla esitetyt palvelut.

Matkoilla ei ole maksun jälkeen muutos- tai peruutusoikeutta.

Erillisten lento-, laiva- ja bussilippujen tarkemmat varausohjeet Lomalinjan virkailijoilta.

Huudettavat tuotteet klo 11

Matkat huudetaan tässä järjestyksessä.

1. Saku, Juice ja Klaani -kierros Tampereella 17.9. klo 15.

Viimeiset paikat Sakun Tampereen kierrokselle!

Hyppää taiteilijan ja muusikon Saku Kuosmasen kanssa Länsilinjojen bussiin sunnuntaina 17.9. ja osallistu ainutkertaiseen kaupunkikierrokseen. Aikamatka lähimenneisyyteen päättyy Sakun ja Upi Heikkisen pieneen konserttiin.

Alkaen 5 euroa /2 lippua (norm. 39 euroa/lippu).

2. Icelandairin lentolippu 1 henkilölle Helsinki – Reykjavik – Helsinki.

Voimassa vuoden 2018 lähdöille, pois lukien juhlapyhät. Saatavuus rajoitettu, tarkistetaan varauksen yhteydessä. Perillä vähintään yksi yö, maksimissaan 12 kuukautta. Varaus Lomalinjan kautta.

Alkaen 100 euroa (norm. alk. 235 euroa).

3. Päivä Tukholmassa -risteily Silja Serenadella ma–ti 20.–22.11.

A-luokan ikkunallinen hytti yhdelle–neljälle henkilölle. Lähtö Helsingistä.

Nyt tanssikengät jalkaan ja laivalle! Meritansseissa laitetaan jalalla koreasti suositun suomalaisen tanssiorkesterin voimin. Tanssikansaa saapuu viihdyttämään Leif Lindeman & Avec.

Alkaen 60 euroa/hytti.

4. Arvo Tuomisen matkassa kulttuurimatka Pietariin 5.–8.10.2017.

Supersuositun matkasarjan viimeinen lähtö tälle vuodelle! Viipuri, Kuokkala ja Ilja Repin, Pietarissa Faberge-museo ja venäläisen taiteen museo.

Sisältää bussikuljetuksen Tampereelta lähtien, majoitus 1 tai 2hh, ohjelmassa mainitut ateriat ja retket, asiantuntijaoppaan palvelut, viisumin. Passin oltava voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.

Alkaen 400 euroa (norm. 896 euroa) Paketin voi huutaa yhdelle tai kahdelle henkilölle. Mikäli lähtijöitä on kaksi, maksetaan huudettu hinta kaksinkertaisena.

5. Lomalinjan adventtiristeily Tallinnaan 3.-4.12.2017.

A-luokan hytti yhdelle tai kahdelle henkilölle, sisältää myös kuljetukset Tampereelta.

Alkaen 50euroa/hytti (norm. 276 euroa/hytti).

Kuule Wille Riekkisen ajatuksia Suomen jouluista ja historioitsija, FT Teemu Keskisarjan luento sekä laula Kauneimmat Joululaulut. Hannu Lehtosen ja Jarno Kuusiston Adventtikonsertti. Illalla tanssin tahdin takaa Tangokuningas 2017 Teijo Lindström ja Tanssiorkesteri Kaiho sekä Arto Nuotio & Sunset.

6. Jouluista tunnelmaa Krakovassa 1.–3.12.2017.

Krakovan päänähtävyydet, vierailu upeassa Wieliczkan suolakaivosmuseossa ja vaikuttavassa Auschwitzissa. Asiantuntijaopas Hajni Kiss.

Sisältää lennot Helsingistä, majoitus 2hh, ohjelmassa mainitut ateriat ja retket, asiantuntijaoppaan palvelut.

Alkaen 300 euroa (norm. 658 euroa) Paketin voi huutaa yhdelle tai kahdelle henkilölle. Mikäli lähtijöitä on kaksi, maksetaan huudettu hinta kaksinkertaisena.

7. Päivä Helsingissä -matka.

Sisältää Länsilinjojen bussikuljetuksen Tampereelta meno-paluu, vapaa-aikaa Helsingissä.

Meno esimerkiksi 8.30, Helsingissä 10.50, paluu 16.55, Tampereella 19.25., voimassa vuoden 2017 loppuun.

Aölkaen 5 euroa /2 lippua.

8. Joulu Roomassa 23.–28.12.2017.

Tunnelmallisia kujia, toreja ja kahviloita. Joulutori, Paavin joulusiunaus ”Urbi et Orbi”, tapaninpäivän ajelu Castelli Romanin viinivuorille... Joulu Roomassa on unohtumaton kokemus! Asiantuntijaopas Päivi Romu.

Alkaen 700 euroa (norm. 1 395 euroa).

Sisältää lennot Helsingistä, majoitus 1 tai 2hh, ohjelmassa mainitut ateriat ja retket, asiantuntijaoppaan palvelut. Paketin voi huutaa yhdelle tai kahdelle henkilölle. Mikäli lähtijöitä on kaksi, maksetaan huudettu hinta kaksinkertaisena.

9. Silja Europan risteily Tallinnaan 10.–11.12.

A-luokan ikkunallinen hytti yhdelle–neljälle henkilölle. Lähtö Helsingistä.

Finlandersin ja Seitsemän seinähullun Iloinen Joulushow. Virittäydy jouluiseen tunnelmaan ja nauti mukaansatempaavasta illasta!

Alkaen 40 euroa/hytti.

10. HIFK-Tappara runkosarjan ottelu 27.1.2018.

Timo ja Satu Jutilan isännöimän JetSetClubin mukana Helsinkiin! Sisältää bussikuljetuksen Tampereelta, lounaan, ottelulipun hyvältä paikalta, matkaisäntien palvelut.

Alkaen 30 euroa (norm. 169 euroa).

Huudettavat tuotteet kello 14

Matkat huudetaan tässä järjestyksessä.

1. Saku, Juice ja Klaani -kierros Tampereella 17.9. klo 15.

Viimeiset paikat Sakun Tampereen kierrokselle. Hyppää taiteilijan ja muusikon Saku Kuosmasen kanssa Länsilinjojen bussiin sunnuntaina 17.9. ja osallistu ainutkertaiseen kaupunkikierrokseen. Aikamatka lähimenneisyyteen päättyy Sakun ja Upi Heikkisen pieneen konserttiin.

Alkaen 5 euroa / 2 lippua (norm. 39 euroa/lippu).

2. Idyllinen Toscana 19.–23.10.

Taideaarteita, keskiaikaisia kaupunkeja ja romanttisia viinilaaksoja. Montecatinin kaupunki, Lucca ja Pisan kalteva torni, Chiantin viinilaaksot, Siena, San Gimignano, Firenze ja Uffizin taideaarteet. Asiantuntijaopas Virpi Ekstedt.

Sisältää lennot Helsingistä, majoitus 1 tai 2hh, ohjelmassa mainitut ateriat ja retket, asiantuntijaoppaan palvelut.

Alkaen 500 euroa (norm. 1 126 euroa). Paketin voi huutaa yhdelle tai kahdelle henkilölle. Mikäli lähtijöitä on kaksi, maksetaan huudettu hinta kaksinkertaisena.

3. Päivä Helsingissä -matka.

Sisältää Länsilinjojen bussikuljetuksen Tampereelta meno-paluu, vapaa-aikaa Helsingissä. Meno esimerkiksi 8.30, Helsingissä 10.50, paluu 16.55, Tampereella 19.25.

Alkaen 5 euroa /2 lippua.

4. HIFK-Tappara runkosarjan ottelu 27.1.2018.

Timo ja Satu Jutilan isännöimän JetSetClubin mukana Helsinkiin! Sisältää bussikuljetuksen Tampereelta, lounaan, ottelulipun hyvältä paikalta, matkaisäntien palvelut.

Alkaen 30 euroa (norm. 169 euroa).

5. Silja Europan risteily Tallinnaan 18.–19.12.

A-luokan hytti yhdelle–neljälle henkilölle.

Su–ti lähdöillä, saatavuus rajoitettu, tarkistetaan varauksen yhteydessä.

Alkaen 40 euroa/hytti.

6. Icelandairin lentoliput yhdelle henkilölle Helsinki–Reykjavik–Helsinki.

Voimassa vuoden 2018 lähdöille, pois lukien juhlapyhät. Saatavuus rajoitettu, tarkistetaan varauksen yhteydessä. Perillä vähintään yksi yö, maksimissaan vuosi. Varaus Lomalinjan kautta.

Alkaen 100 euroa (ovh alk. 235 euroa).

7. Päivä Tukholmassa -risteily 27.–29.11.

Lähtö Helsingistä, A-luokan hytti yhdelle–neljälle henkilölle.

Alkaen 80 euroa/hytti.

8. Keväinen Pariisi, 4 päivää 19.–22.4.2018.

Vieraillaan maailman kuuluisimman impressionistin Claude Monet´n puutarhassa ja kotitalossa sekä nautitaan Pariisista. Matkan kruunaa ”April in Paris” -illallisristeily Seinellä, jossa tunnelmaa luovat Mari Palo, Hannu Lehtonen ja Niko Kumpuvaara.

Alkaen 600 euroa (norm. 1 246 euroa).

Sisältää lennot Helsingistä, majoitus 1 tai 2hh, ohjelmassa mainitut ateriat ja retket, Seinen illallisristeilyn ja kolmen ruokalajin aterian, asiantuntijaoppaiden palvelut. Paketin voi huutaa yhdelle tai kahdelle henkilölle. Mikäli lähtijöitä on kaksi, maksetaan huudettu hinta kaksinkertaisena.

9. Lomalinjan adventtiristeily Tallinnaan 3.–4.12.2017.

A-luokan hytti yhdelle tai kahdelle henkilölle, sisältää myös kuljetukset Tampereelta.

Alkaen 50 euroa/hytti (norm. 276 euroa/hytti).

Kuule Wille Riekkisen ajatuksia Suomen jouluista ja historioitsija, FT Teemu Keskisarjan luento sekä laula Kauneimmat Joululaulut. Hannu Lehtosen ja Jarno Kuusiston Adventtikonsertti. Illalla tanssin tahdin takaa Tangokuningas 2017 Teijo Lindström ja Tanssiorkesteri Kaiho sekä Arto Nuotio & Sunset.

10. Turkish Airlines -lentoliput yhdelle henkilölle Helsinki–Bangkok–Helsinki.

Voimassa vuoden 2018 lähdöille, pois lukien juhlapyhät ja koulujen loma-ajat. Saatavuus rajoitettu, tarkistetaan varauksen yhteydessä. Varaus Lomalinjan kautta.

Alkaen 150 euroa (norm. alk. 535 euroa).


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Millaiset turva järjestelyt tuolla on, uskaltaako sinne edes mennä?

  • Helppoheikki

    Hyvä, että varoititte, tietää pysyä poissa tapahtumasta. Liikaa mahtipontisuutta ja bisnestä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio