Näin taloyhtiö pääsee mukaan Pirkanmaan Jätehuollon muovipakkausten keräykseen

Keräykseen voi liittyä, jos kiinteistöllä on syväkeräys. Toinen vaihtoehto on vuokrattava muovipakkausten keräysastia. Kiinteistön pitää olla Tampereen tai Pirkkalan ydinalueella.

LAURA TALVITIE / Aamulehti
Näin taloyhtiö pääsee mukaan Pirkanmaan Jätehuollon muovipakkausten keräykseen

Pirkanmaan Jätehuollon palveluasiantuntija Sari Lehtinen ja isännöitsijä Liisa Leinonen katsovat, mitä muovijätettä on kertynyt Tammelassa sijaitsevan asunto-osakeyhtiön muovisäiliöön.

Päivi VasaraMoro

Pirkanmaan Jätehuolto on aloittanut kodin puhtaiden ja kuivien muovipakkausten keräyksen Pirkkalan ja Tampereen taajama-alueen kiinteistöillä. Halukkaiden taloyhtiöiden tai taloyhtiöiden kimpan kannattaa ottaa yhteyttä Pirkanmaan Jätehuoltoon.

–Jos muovipakkauksen puhdistamiseen joutuu käyttämään kuumaa vettä ja ehkä pesuainettakin, se ei ole järkevää ekologisesti. Likaiset muovit kuuluvat sekajätteeseen. Aika hyvin saa kylmällä vedellä huuhtelemalla jogurttipurkit ja makkarapakkaukset ynnä muut sellaiset keräyskuntoon, sanoo palveluasiantuntija Sari Lehtinen Pirkanmaan Jätehuollosta.

Keräykseen voi liittyä: http://www.pjhoy.fi/Tietori/muovi.

Keräykseen voi liittyä, jos kiinteistöllä on syväkeräys. Toinen vaihtoehto on vuokrattava muovipakkausten keräysastia. Muovipakkaukset kuljetetaan käsiteltäväksi Riihimäelle Fortumin muovijalostamoon.

Vuoden 2016 vaihteessa vastuu pakkausjätteiden keräyksestä siirtyi tuottajille ja niiden edustamalle Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle. Pirkanmaan Jätehuolto vei lastit Hankkioon RINKI Oy:n terminaalille.

Likaantuneet muovit kuuluvat sekajätteeseen

Likaantuneet muovit ja muut kodin muovit laitetaan sekajätteeseen, josta ne päätyvät energiaksi. Sekajäte ei enää päädy kaatopaikalle, vaan jätteestä tehdään lämpöä ja sähköä Tammervoiman hyötyvoimalassa.

Pakkauksissa ei saa olla ruokajäämiä tai muita ainejäämiä. Valuta pakkaukset myös kuiviksi. Hyvin likaisia tai vaikeasti puhdistettavia pakkauksia ei kannata pestä, vaan ne voi laittaa sekajätteeseen.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio