Jalkapallo

Lähtökohdat olivat kihelmöivät lauantaina, kun Lamminpään nurmella pelattiin naisten Ykkösen ottelu Tampereen ja Kuopion edustusten välillä. Sarjassa peräkkäin tasapisteissä majailleet TPV ja KuFu-98 hamusivat kumpikin eroon kintereillä häämöttävästä pudotusviivasta.

Jo ottelun ensihetket näyttivät suuntaa tulevalle. TPV otti homman haltuun laadukkaalla prässillä sekä syvään painetuilla hyökkäyksillä. Oikealla kaksikko Ada Nikkilä–Milja Enqvist aiheutti jatkuvasti harmia vastustajan puolustukselle. Vasemmalla Tintti Kurtti sekä Sanna Koskinen järjestelivät paikkoja niin itselleen kuin jälleen vahvasti esiintyneelle Daniela Lambinille.

Parhaimmat paikat siunaantuivat kuitenkin keskeltä vahvasti hyökänneelle Anne-Maarit Tuoviselle, vain viimeistelyt epäonnistuivat. Tauolle siirryttiin tapahtumiin nähden yllättävissä 0–0-lukemissa.

Toiselle puoliskolle siirryttäessä peli hieman tasoittui, kun kotijoukkueen hyökkäyksistä katosi monipuolisuus. Jakson alun vaarallisimmat tilanteet syntyivätkin punapaitojen maalille. TPV:n alakerta oli kuitenkin täyttä rautaa, ja vastustajan hyökkäykset katkesivat kerta toisensa jälkeen vahvasti pelanneeseen linjaan.

Ratkaiseva käänne nähtiin jakson puolenvälin tienoilla. Keskitystilanteessa pelannut Ada Nikkilä joutui jättämään kentän valitettavan iskun seurauksena. Ensitiedot viittasivat murtuneeseen nenään. Vaihtojen myötä kentälle astuivat Sonja Enqvist ja Jenni Kantanen. Nämä nopeat neljä jalkaa olivat liikaa vierailijalle.

Tommi Valkokari
TPV:n Niina Huotari ja muut punapaidat päättivät Ykkösen kevään komeaan 3–0-voittoon KuFu-98:sta.

TPV:n Niina Huotari ja muut punapaidat päättivät Ykkösen kevään komeaan 3–0-voittoon KuFu-98:sta.

Ottelun kääntyessä viimeiselle kympille oli vihdoinkin putelin poksahduksen aika. Kentälle hieman aiemmin vaihdettu Marika Oksanen pelasi todella tyylikkään syötön liukkaasti linjan taakse juosseelle Kantaselle, joka näytti maalin tekemisen mallia kiertämällä molarin ja sijoittamalla pallon varmasti verkon perukoille.

Muutama minuutti kului tästä ja TPV iski taas. Hyvin puolustettu tilanne johti Kantasen pitkään soolojuoksuun. Viikatetta tuli matkalla kortin arvoisesti, mutta päättäväinen Kantanen oli vauhdissa. Juoksu päättyi boksiin ja Jennin juonikas syöttö puolustajien välistä tavoitti Emmi Muikun, joka siirsi pallon verkkoon.

Toisen maalin jälkeen TPV:n puolustus hoiti tehtäväänsä mallikkaasti eikä vaarallisia tilanteita päässyt syntymään, kunnes vieraat pelasivat pallon oikealta boksiin ja saivat pilkun erittäin heppoisesti. Kaksinkamppailu todettiin rankkarin arvoiseksi ottelussa, jossa ei todellakaan pehmeästi pelailtu.

Kotijoukkueen onneksi pahimmalta vältyttiin, kun itse laukaus suuntautui vasemman pystypuun ohi. Maalivahti Tinja Haikan riehakas italialaistyylinen tuuletus oli hienoa katsottavaa.

Tommi Valkokari
Nollapelin torjunut maalivahti Tinja Haikka oli lauantaina niin railakkaalla tuulella, että kuopiolaiset vastustajatkin ratkesivat välillä hymyyn.

Nollapelin torjunut maalivahti Tinja Haikka oli lauantaina niin railakkaalla tuulella, että kuopiolaiset vastustajatkin ratkesivat välillä hymyyn.

Taistelu oli lopullisesti ohi, kun ottelun parhaana palkittu Kantanen karkasi keskeltä pahantekoon. Rauhallisesti pikku nostolla upotettu 3–0-maali jäi myös ottelun viimeiseksi osumaksi. Kevätkauden päättänyt selvä voitto näytti maistuvan punapaidoille erityisen hyvältä.

Kauaa eivät TPV:n naiset ehdi laakereillaan lepäämään ennen Ykkösen syyskierroksen alkua, sillä punapaidat pääsevät jälleen tositoimiin jo ensi lauantaina, kun joukkue ottaa pikarevanssin KuFu-98:sta Kuopiossa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio