Urheilullista

Moron urheilullista: Tamperelaisten B-puoli rokkaa mitalit mielessä

Tommi Valkokari
Moron urheilullista: Tamperelaisten B-puoli rokkaa mitalit mielessä

Matias Pitkärannan (21) Ilves hallitsee B2-nuorten SM-kautta, Lauri Kermisen Tappara on sarjan viidentenä.

Jääkiekko

Ilves jatkoi suvereeneja otteitaan B2-junnujen SM-sarjassa lauantaina ja venytti tuoreimman voittoputkensa kuuden ottelun mittaiseksi kaatamalla Ässät kotonaan numeroin 4–2.

Tupsukorvat ovat edelleen sarjan piikkipaikalla, nyt 90 sarjapistettä keränneenä. Kovaa nousua kauden aikana tehnyt, runkosarjan kakkosena taisteleva Espoon Blues on 7 pinnaa tamperelaisia perässä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena.

Jotain Ilveksen tehokkuudesta kertoo sekin, että joukkueen maaliero on tällä hetkellä 143, kun toiseksi parhaimman saldon iskeneellä Ässillä tehtyjen ja päästettyjen maalien ero on 64. Lisäksi pistepörssin viisi kärkisijaa kuuluvat tupsukorville: ykkösenä komeilee Jesse Kalliosalo (9+19=28), toisena Kalle Lehtinen (8+17=25), kolmantena Eemeli Mäki (9+14=23), neljäntenä Oskari Pyydysmäki (10+9=19) ja viidentenä Väinö Koivula (3+16=19).

– Nyt on vahva vire päällä, pojat ovat pysyneet terveenä ja ollaan päästy laajalla rintamalla peleihin, mikä näkyy myös maalien määrässä. Aika rennolla fiiliksellä edetään, tykkäsi Ilveksen vastuuvalmentaja Joel Helle.

Perjantaina Kaukajärven Sentterillä kello 19.15 vastaan tulevat espoolaiset ovat hyvä mittari Ilvekselle. Blues on nimittäin ainoa sarjan joukkue, joka on pystynyt päihittämään tupsukorvat kahdesti tällä kaudella.

– Kaksi pistettä tuosta ottelusta sinetöisi runkosarjan voiton meille, huomautti Helle.

Kun runkosarjaa on vielä neljä peliä jäljellä, Tappara taistelee B2-nuorten viidennellä sijalla ja 70 pisteen potilla hyvällä iskuetäisyydellä neljäntenä majaileviin JYPin poikiin (73) ja kolmantena olevaan Ässiin (74). Viime viikonlopun kierroksella kirvesrinnat jyräsivät Pelicansin kumoon kotonaan maalein 10–0 ja pistivät Bluesille rajusti kampoihin vieraissa, joutuen kuitenkin taipumaan luvuin 4–5.

– Lahtelaisia vastaan pelattiin raikkaasti, maalin ottelussa Espoossa kaveri laittoi paikoista sisään ja rankaisi meidän virheistä. Kyllä sarjan kärkiporukka on alkanut erottua kevään mittaan häntäpään joukkueista aika selkeästi. Playoffeja kohti mennään kovaa kyytiä, kommentoi Tapparan vastuuvalmentaja Sasu Koskinen.

– Ensin joukkueemme tavoitteena oli pudotuspelit, sitten kotietu. Eli pääsystä neljän parhaan joukkoon tapellaan vielä kynsin hampain. Onneksi nyt aletaan saamaan viimeisiä potilaitakin rosteriin mukaan, kertoi Koskinen.

Tommi Valkokari
Kasper Simontaival toi kirvesrinnat tasoihin KalPaa vastaan B-poikien SM-sarjan kotiottelun viimeisellä minuutilla ja upotti vielä voittomaalin rankkarikisassa.

Kasper Simontaival toi kirvesrinnat tasoihin KalPaa vastaan B-poikien SM-sarjan kotiottelun viimeisellä minuutilla ja upotti vielä voittomaalin rankkarikisassa.

B-poikien SM-sarjassa kirvesrinnat kamppailevat 4. sijalla 79 pisteen saldolla. Takana kärkkyvät etenkin TPS (78 pistettä), Lukko (75) ja HPK (74), kun runkosarjaa on neljä ottelua jäljellä.

Perjantaina Tappara sai takkiinsa HPK:lta lukemin 1–4, mutta teki komean nousun KalPaa vastaan sunnuntaina kirimällä 1–3-tappioasemasta 3–3-tasalukemiin päätöserässä ja lopulta 4–3-voittoon rankkareilla.

Kirvesrinnat pelaavat seuraavaksi kaksi kotiottelua, kun perjantaina Haka 2:ssa kello 19.45 vastaan luistelee Lukko ja lauantaina kello 12.45 Hakametsän päähallin jäälle vieraaksi saapuu Blues.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Ei vaan tappara junioreissa pärjää paikallisvastustajalle. Hävettää, ettei ole samanlaista juniorimyllyä kuin naapurilla, omista junnuista saisi hyvät rahat isoihin kaukaloihin siirryttäessä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio