Telinevoimistelu

Tampereen Voimistelijoiden telinevoimistelijat ovat avanneet syyskauden komeasti. Menestystä on tullut Espoon Telinetaitureiden kilpailuissa lokakuun lopulla sekä marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Turun Urheiluliiton kisoissa ja kansainvälisessä Mälar Cupissa Tukholmassa.

Espoon Telinetaitureiden isännöimissä luokkakisoissa Tampereen Voimistelijat taituroi voittoon B-luokan nuoremmissa ja vanhemmissa, C-luokan vanhemmissa ja D-luokan vanhemmissa. Kolmen parhaan joukossa oli voimistelijoita myös maajoukkuelinjan nuoremmissa, B-luokan nuoremmissa ja C-luokan nuoremmissa.

B-luokan vanhemmissa tamperelaiset veivät neloisvoiton VII-kategorian pisteet tehneen Alva Leppäsen johdolla. Elika Sioofy-Khoine oli toinen, Ellen Savinainen kolmas ja Iisa Jämsen neljäs. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuivat myös Pinja Johansson ja Pinja Mikkola.

B-luokan nuoremmissa kilpaili yli sata voimistelijaa. Voittoon taituroi TV:n Neela Niilivuo VII-kategorian pisteillä. Helmi Pasanen oli kolmas, Viivi Harolin ja Amanda Piispanen jaetulla neljännellä sijalla, Sera Siltakoski seitsemäs ja Sofianna Jääskeläinen yhdeksäs.

C-luokan vanhemmissa kultamitalin sai kaulaansa Iina Vesa VI-kategorian pisteillä. Saana Launonen oli neljäs, Anni Kantola viides, Oona Halme seitsemäs ja Saara Reiju yhdeksäs. Pistesijoja TV saavutti myös C-luokan nuoremmissa, kun Niia-Maria Jäntti sijoittui kolmanneksi (kategoria VII) ja Erika Oijusluoma (kategoria VI) kuudenneksi.

D-luokan vanhempien kisan voitti Robyn Perämäki V-kategorian pisteillä. Kahdeksanneksi sijoittui Minja Kirvesmäki. Vaikka D-luokan nuoremmissa ei tällä kertaa tullutkaan pistesijoja, luokkanousun eli vähintään III-kategorian pisteet saivat myös D-luokan nuoremmissa kilpailleet Linnea Palmroos ja Sofia Niemi. E-luokan nuoremmissa Viivi Komu sijoittui kahdeksanneksi.

Maajoukkuelinjan nuoremmissa Pinja Mäkihannu sijoittui toiseksi, Camilla Rosell Perez neljänneksi, Aina Juntunen viidenneksi ja Anna Sipilä seitsemänneksi.

Viime viikonloppuna Tampereen Voimistelijoiden menestys jatkui Turun Urheiluliiton tapahtumassa. Perjantaina kilpailtiin maajoukkuelinjalla ja E-luokassa, lauantaina B-, C- ja D-luokissa.

Maajoukkuelinjan nuoremmissa Pinja Mäkihannu sijoittui neliottelussa toiseksi kotiintuomisinaan hopeaa nojapuilta ja permannolta. Hopeaa puomilta taituroinut Aina Juntunen oli neliottelun neljäs, ja hypyn sekä permannon voittanut Camilla Rosell Perez viides. Pistesijan sai myös kahdeksanneksi tullut Anna Sipilä. E-luokan nuoremmissa Viivi Komu nappasi voiton permannolta.

Lauantaina Tampereen Voimistelijat vei B-luokan vanhemmissa lähes kaikki palkintosijat. Palkintopallille kipusivat kilpailun voittanut Alva Leppänen ja kolmanneksi sijoittunut Ellen Savinainen. Elika Sioofy-Khoine oli neljäs, Iiris Koivisto viides, Pinja Mikkola kuudes, Iisa Jämsen seitsemäs, Pinja Johansson kahdeksas ja Matilda Niemi kymmenes. B-luokan nuoremmissa TV taipui kahdelle pistesijalle, Amanda Piispanen oli viides ja Neela Niilivuo kymmenes.

TV:n Iina Vesa uusi C-luokan vanhempien voiton Turussa, Saana Launonen oli neljäs. C-luokan nuoremmissa pistesijat saivat neljänneksi kisannut Niia-Maria Jäntti, seitsemänneksi suoriutunut Erika Oijusluoma ja kymmenenneksi sijoittunut Venla Alanko. D-luokan vanhemmissa Tampereen Voimistelijoille kirjattiin kaksoisvoitto: kultaa Minja Kirvesmäelle ja hopeaa Robyn Perämäelle.

Tampereen Voimistelijat haki kasan mitaleita myös Tukholmassa pidetystä Mälar Cupista. Ensimmäistä kertaa kansainvälisesti kilpailleet Sonia Pulkkinen ja Maisa Kuusikko onnistuivat erinomaisesti tyttöjen sarjan neliottelussa: Sonialle kultaa ja Maisalle hopeaa.

Seuraavana päivänä tyttöjen telinefinaalissa Maisa Kuusikko otti kultaa permannolta sekä puomilta ja Sonia Pulkkinen kultaa nojapuilta ja hopeaa hypystä. Naisten sarjassa kilpaillut Wilma Malin toi kotiin hopeaa hypystä sekä nojapuilta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio