Rugby

Naisten 15-rugbyn SM-sarjassa kausi 2017 oli lähinnä Helsinki Rugby Clubin ja Tampere Rugby Clubin keskinäistä kamppailua. Muista sarjan joukkueista ei ollut näille kahdelle juurikaan vastusta. Helsinki voitti kaikki runkosarjan ottelunsa ja Tampere hävisi runkosarjassa ainoastaan kaksi peliä, ja nekin juuri Helsingille.

Joukkueet kohtasivat loppuottelussa jo kolmannen kerran peräkkäin, Helsingin viedessä voiton kahtena edellisenä vuotena. Tampere lähtikin Porissa pelattuun finaaliin altavastaajan roolista, mutta näytti heti aloitusvihellyksestä lähtien, miten kovassa kunnossa koko joukkue oli ja miten kova tahto heillä oli voittaa.

Tampere hallitsi ottelua melkein täydet 80 minuuttia ja Helsinki pääsi tekemään ainoaksi jääneen maalinsa vasta aivan pelin loppuminuuteilla. Näin Tampereen naisten joukkue onnistui lopultakin katkaisemaan Helsingin voittoputken ja viemään historiansa ensimmäisen SM-kullan 15 pelaajan rugbyssa nimiinsä luvuin 32–7.

Tampere Rugby Clubin naisille kulunut vuosi on ollut todella hieno. Kauteen lähtiessä joukkue asetti itselleen tavoitteet ja unelmat, joihin jokainen pelaaja sitoutui täydellä sydämellään. Esimakua tulevasta saatiin hupiturnaus Snow Rugbyssa helmikuussa, josta Tampere pokkasi mestaruuden itselleen.

Tämän jälkeen Tampere vei kirkkaasti SM-viikolla järjestetyn 7-rugbyn kullan antaen vastustajilleen ainoastaan yhden maalin koko turnauksen aikana. Himoituin palkinto oli kuitenkin 15-rugbyn SM-kulta.

Tampere Rugby Clubin miehet puolestaan jäivät tiukassa 1-divisioonan finaalissa hopealle Tallinnan Kalev-joukkuetta vastaan lukemin 17–20. Tulos tarkoittaa sitä, että TRC:n miesten pelit jatkuvat divarissa myös ensi vuonna.

TRC sai kunniaa osakseen myös Suomen Rugbyliiton jakamien huomionosoitusten saralla. Tampere Rugby Clubin puheenjohtaja Hanna Visuri valittiin vuoden parhaimmaksi naispelaajaksi, miesten joukkueen valmentaja Drew Warwick-Smith nimettiin vuoden valmentajaksi ja Tampereen jäsenkirjaa kantava Chris Gibbons vuoden tuomariksi.

Lisäksi Hanna Visuri nimettiin 15-rugbyn Suomen maajoukkueen kapteeniksi ja maajoukkuerinkiin tälle vuodelle valittiin Tampereen naisista 15-rugbyssa huikeat 11 pelaajaa ja 7-rugbyssa neljä pelaajaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio