Urheilullista

Moron urheilullista: Takon Soutajat jo 13. kerran peräkkäin Suomen paras

Arja Haavisto
Moron urheilullista: Takon Soutajat jo 13. kerran peräkkäin Suomen paras

Takon Soutajien junnut ja aikuiset urakoivat kaikkiaan 21 sprinttimatkojen SM-mitalisijaa Porvoossa.

Soutu

Porvoossa viime viikonloppuna järjestetyissä sprinttimatkojen SM-kisoissa oli jaossa kesän viimeiset Suomen mestaruudet ja samalla selvisi kesän paras olympialuokkien soutuseura.

Veckjärvellä SM-lähtöjä oli junioreille ja aikuisille eri veneluokissa yhteensä 23. Näistä Takon Soutajat nappasi kultaa kaikkiaan seitsemässä sarjassa, hopeamitaleita kertyi kymmenen ja pronssia seura saavutti neljässä veneluokassa.

Takon juniorit olivat jälleen seuran kantava voima ja viikonlopun urakoija oli 17-vuotias Otto Siltanen, joka oli mukana paitsi kahdessa oman ikäluokkansa lähdössä, myös neljässä aikuisten veneessä. Oton saldona olivat mahtavat kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Kultaa Siltanen souti A-poikien yksikössä sekä kaksikossa yhdessä Elias Haaviston kanssa, ja lisäksi aikuisten perämiehettömällä nelosella yhdessä Antti Koirasen sekä Raamin veljesten Lassin ja Nikon kanssa. Nelosen mestaruus oli todellinen tekninen taidonnäyte nuorilta takolaisilta, he olivat kaikkea muuta kuin ennakkosuosikkeja.

Muut Takon Soutajien kultamitalit tulivat Joonas Petäjäniemelle miesten kevyessä yksikössä, Mikael Tuohiojalle D-juniorien yksikössä ja Juho Saloselle B-poikien yksikössä sekä kaksikossa jälleen Elias Haaviston kanssa.

Koko kesän SM-kisojen perusteella lasketaan myös parhaan olympialuokan seuran titteli. Takon Soutajien putki alkoi vuonna 2005 ja siitä lähtien seura on pitänyt tätä lajiväen keskuudessa arvostettua valtikkaa Tampereella.

Näiden vuosien aikana soutajien nimet ovat vaihtuneet, mutta Takon nuorisotyö on kantanut jatkuvasti hedelmää tuottaen todella kovia kansallisen ja kansainvälisenkin tason huippuja.

Tästä hyvänä esimerkkinä ovat Petäjäniemen ja Raamin veljekset sekä Antti Koiranen, jotka ovat nuorista soutukoululaisista lähtien olleet innolla mukana ja kantavat nyt harteillaan seuran menestystä aikuisten sarjoissa.

Samalla he ovat oivallisia esimerkkejä, miten jakaa osaamistaan uusille junioreille, joista on lupa odottaa vähintään samantasoisia soutajia

Ensi kesän kisoihin Takon hurjat lähtevät tämän kauden menestyksen perusteella todella suurin odotuksin. Tällä kehityksellä maajoukkue-edustuksia on tiedossa useammallekin takolaiselle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio