Lentopallo

Aitolahden Riennon 1-sarjajoukkue hävisi runkosarjaa johtavalle Karelian Hurmokselle luvuin 0–3 (18–25, 19–25, 22–25) kotonaan lauantaina 7.10.

Hurmos on sarjan ennakkosuosikki kokeneen Aivars Petrusevicsin ja kovan hakkurin Ville Louhelan johdolla. Hervannassa nähtiinkin taidokasta lentopalloa puolin ja toisin, mutta vierasjoukkueen materiaali oli selvästi vahvempi. Tappiosta huolimatta Riento pelasi kauden parhaan pelinsä, jota oli ilo katsella kentän sivusta.

Jokainen erä alkoi vieraiden komennossa, mutta kotijoukkueen rohkeat syötöt varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä toivat peliin tiukkoja hetkiä, jolloin Hurmoskin joutui turvautumaan aikalisään ja pelaajavaihtoihin.

Isäntien syöttöruudussa kunnostautuivat yleispelaajat Arttu Moisio ja Miikka Puranen, joka onnistui kolmannessa erässä tuomaan Riennon takamatkalta pelaamaan jopa erävoitosta. Kotijoukkueen rutistus ei kuitenkaan aivan riittänyt leijasyöttäjien vastaavasti epäonnistuessa.

Vastaanotto oli Riennolla kauden parasta, varsinkin kolmannessa erässä libero Timo Leppänen karisti apinan hartioiltaan ja nosteli pallot tarkasti passari Juuso Rautakorven käsiin. Kun vastaanotto toimii, Rautakorpi pyörittää peliä mallikkaasti tarjoillen yksi vastaan yksi -lyöntipaikkoja.

Riennon hakkuri Olli Kanerva tuli avauskokoonpanoon muutaman ottelun tauon jälkeen ja kiitti mahdollisuudesta tarjoten kauden parhaan esityksensä. Kanerva myös lunasti itselleen parhaan pelaajan palkinnon.

Loukkaantumisen takia muutaman ottelun sivussa ollut Arttu Moisio nousi myös aloituskokoonpanoon onnistuen hyvin vastaanotossa ja hyökkäyksessä tuoden samalla verkolle myös tarvittavaa torjuntavoimaa.

Keskipelaajat Jukka Katila ja Kalle Becker esittivät myös muutaman hyvän hyökkäyksen pelin aikana, mutta virheitä tuli hieman liikaa vastustajan hyvästä torjunnasta johtuen.

Hervannan parketilla nähtiin siis positiivinen ja rohkea kotijoukkue, jonka peli on parantunut huomattavasti kauden avauksesta. Tiukkoja palloralleja nähtiin pitkin ottelua, mutta vastustajan kovuus ja kokemus veivät lopussa voiton. Erityisesti vieraiden parhaana palkittua hakkuria Ville Louhelaa ei saatu kuriin.

– Tämän pelin jälkeen ei tarvitse painaa leukaa rintaan, vaikka vastustaja selvin luvuin ottelun veikin. Kentällä oli iloa ja yritystä, ja monilta pelaajilta nähtiin hienoja otteita. Tästä on hyvä jatkaa. Vain kolmannen erän lopun omat virheet jäivät hieman kaihertamaan, mutta saamme niistäkin tärkeää oppia jatkoa ajatellen. Kokemattomuus näkyy tiukoissa tilanteissa, kun maltti loppuu ja yritetään hieman liikaa syöttöruudussa ja verkolla, summasi Riennon päävalmentaja Ahti Viita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio