Urheilullista

Moron urheilullista: Saints varmisti finaalipaikan tiukassa tahtojen taistossa

Tommi Valkokari
Moron urheilullista: Saints varmisti finaalipaikan tiukassa tahtojen taistossa

Jaguarsin Gabrielle Knops sai kokea Saintsin puolustuksessa ja hyökkäyksessä huhkineen Marfa Raipelan (5) vahvuuden Pyynikillä.

Jenkkifutis

Naisten I-divisioonan sunnuntaisesta ottelusta sarjaa johtavan Tampere Saintsin ja kolmantena olevan Jyväskylä Jaguarsin välillä tuli ehkä odotettuakin tärisyttävämpi kamppailu. Sää oli ottelun ajan synkkä ja sateinen, mikä osaltaan vaikeutti hyökkäysten etenemistä Pyynikin kentällä.

Koko ensimmäisen puoliajan pallo vaihtoi omistajaa tiuhaan tahtiin puolustusten hallitessa peliä. Hieman ennen taukoa Jaguars sai tuotua hyökkäyksensä jopa jaardin päähän Saintsin maalista, mutta tamperelaisten puolustus loisti juuri oikealla hetkellä ja pysäytti vieraiden yritykset. Tauolle siirryttiin kihelmöivässä 0–0-tilanteessa.

Kolmannen jakson lopulla Jaguarsin heitto tavoitti Johanna Vartiaisen, joka kuljetti pallon jaardin päähän maalista. Gabrielle Knops viimeisteli maalin lisäpisteineen juoksupeleillä ja näin tilanne oli 0–8.

Neljännellä neljänneksellä Saints sai oman tilaisuutensa, kun sinisten hyökkäys asettui uomiinsa Jaguarsin 18 jaardin kohdalla. Kotijoukkue onnistui kaventamaan Emilia Hartikaisen heitolla maalialueella odottavalle Marfa Raipelalle. Lisäpisteiden epäonnistuttua numerot olivat 6–8.

Saintsin hyökkäys sai tästä moottorinsa käyntiin ja lähestyi seuraavalla vuorollaan hyvää vauhtia kohti maalia. Emilia Hartikainen tavoitti 20 jaardin heitolla Noora Saroksen ja ratkaisevia pisteitä ropisi laariin. Lisäpisteet tulivat myös heittäen, tällä kertaa pallon nappasi Elo Carlsson.

14–8-voitollaan Saints varmisti jo kaksi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä paikkansa I-divisioonan finaalissa ja nappasi samalla kotikenttäedun.

Jaguarsin parhaana pelaajana palkittiin Gabrielle Knops ja Saintsin parhaana pelaajana Milena AbbasMamode. Koko ottelun parhaana palkittiin tamperelaisten ensimmäisen touchdownin tehnyt ja puolustuksessa urakoinut pyhimys Marfa Raipela.

Saints pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 12.8. kello 16 alkaen Pyynikin urheilukentällä Hyvinkää Falconsia vastaan. Tamperelaisilla ole pelissä hävittävää, mutta joukkue haluaa jatkaa hyvin alkanutta kautta voittojen merkissä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio