Urheilullista

Moron urheilullista: Saints haastoi mestarin, virheet maksoivat liikaa

Harri Koivunen
Moron urheilullista: Saints haastoi mestarin, virheet maksoivat liikaa

Tampere Saintsin Elliott Jeffcoat ja toverit eivät aivan pysyneet Henri Jussilan Roostersin vauhdissa.

Jenkkifutis

Hallitseva Suomen mestari Helsinki Roosters sai miesten Vaahteraliigan ottelussa lauantaina Pyynikillä vahvan alun, kun se teki pelin ensimmäisellä neljänneksellä kaksi touchdownia.

Tampere Saintsin hyökkäyksellä oli heti Roostersin avausmaalin jälkeen hetkensä, ja joukkue eteni kohti helsinkiläisten maalia keskushyökkääjä Juzz Tinyn mallikkaalla juoksulla. Saintsin pelinrakentaja Kyle Nolanin heitonkatko Roostersin Curtis Slaterin näppeihin käänsi hyökkäysvuoron kuitenkin vieraiden eduksi. Tästä virheestä keskushyökkääjä Henri Jussila rokotti maalilla, ja ottelu oli pisteissä 0–14.

Toinen neljännes alkoi kotijoukkueen vahvalla juoksupelillä, jossa pääosaa näyttelivät Nolan ja keskushyökkääjä Matti Airaksinen. Ajassa 6.29 Saints teki maalin Airaksisen voimajuoksulla.

Tällä jaksolla Tampereen puolustuksen linjapelaaminen oli sen verran vahvaa, että Roostersin pelinrakentajalle saatiin aikaan painetta, ja Brandon Connetten heitot eivät tuoneet vieraille toivottavaa tulosta. Roosters joutuikin moneen otteeseen luopumaan pallosta potkaisemalla. Puoliajalle mentiin pisteissä 6–14.

Roosters teki kolmannen neljänneksen alkuun maalin sekä onnistuneen lisäpotkun ja karkasi johtolukemiin 21–6. Jakson lopussa Tommi Pinta nappasi Connetten heiton kiinni maalin arvoisesti, ja vieraat onnistuivat myös lisäpistepotkussa. Viimeinenkin neljännes alkoi Roostersin maalilla ja lukemat olivat jo 6–35.

Harri Koivunen
Lauantain ottelu sai sähäkän alun, kun Saintsin puheenjohtaja Marko Husu laskeutui pelipallon kanssa Pyynikin kentän pintaan.

Lauantain ottelu sai sähäkän alun, kun Saintsin puheenjohtaja Marko Husu laskeutui pelipallon kanssa Pyynikin kentän pintaan.

Pelin päätösminuutilla isäntien Tuukka Lehtonen pääsi juoksemaan pallon maaliin, ja kahden pinnan arvoisen lisäpisteyrityksen jälkeen lopputulokseksi saatiin 14–35.

Ottelun parhaan pelaajan palkinnon saanut Saintsin keskushyökkääjä Matti Airaksinen totesi taiston tauottua, että heidän olisi pitänyt joukkueena suorittaa paremmin.

– Roosters on hyvä vastustaja, mutta haastoimme heidät. Roosters teki kolme–neljä maalia meidän merkkausvirheistämme, kommentoi Airaksinen.

Lakkiaislauantain ottelu käytiin mukavassa 24 asteen lämmössä, ja yleisöä Pyynikin kentälle saapui 442 henkeä.

Seuraavan kerran Tampereen edustusjoukkue nähdään tositoimissa perjantaina 8.6. Vaasassa, kun kolme ensimmäistä Vaahteraliigan otteluaan kotikentällä pelannut Saints matkaa Royalsin vieraaksi Kaarlen kentän luonnonnurmelle.

– Vaasaan on aina mukava lähteä pelaamaan. Tosin tällä kertaa kamppailemme samoista tärkeistä pisteistä, joten kipinöitä ei taatusti säästellä, ennakoi pyhimysten päävalmentaja Teemu Majander.

Saints lähtee perjantain peliin koko arsenaalillaan, ja luvassa on hyökkäyksessä sekä juoksupeliä että heittoa. Roostersia vastaan Tampereen puolustus oli iskussa, ja se pakotti helsinkiläiset potkaisemaan pallon pois useaan otteeseen neljännellä yrityksellä.

– Puolustuksessa on löytynyt usko omaan tekemiseen. Herrat ovat omaksuneet sen, että tätä peliä voidaan pelata vielä kaksi pykälää kovempaa kuin viime vuonna, totesi Majander.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio