Urheilullista

Moron urheilullista: Pyrintö haastaa Torpan Pojat pudotuspeleissä

Antti Harju
Moron urheilullista: Pyrintö haastaa Torpan Pojat pudotuspeleissä

Pyrinnön pistekärjen jakavat syksyn Espanjassa opiskellut Toni Savino (20) sekä Juho Hietanen 12,4 pinnan keskiarvolla.

Koripallo

Miesten ykkösdivisioona A:n pudotuspelit käynnistyivät viime keskiviikkona, ja Pyrintö/2 ottaa puolivälierissä mittaa perinteikkäästä Torpan Pojista. Ensin pelattiin Munkkiniemen yhteiskoululla ja lauantaina joukkueet kohtaavat Pyynikin palloiluhallilla kello 17 alkaen.

Runkosarjan loppu oli Pyrinnölle haastava. Loukkaantumisista kärsinyt joukkue ei ole pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti, mutta yhteistyö liigan kanssa on antanut mahdollisuuden pitää pelituntuman korkeana. Pyrinnön saldo 13 voittoa, 9 tappiota on lähtökohtiin nähden erinomainen. Tamperelaisten onneksi terveystilanne on paranemaan päin ja ToPoa lähdetään haastamaan täydellä miehistöllä.

Pyrinnön pistekuninkaina ovat kauden ensimmäisen puolikkaan Espanjassa viettänyt Toni Savino ja tuleva lentokapteeni Juho Hietanen. Kumpikaan ei ollut ennen keskiviikkoa pelannut ToPoa vastaan, toki molemmat tuovat kokemusta ja fyysisyyttä parketille. Syöttö- ja levypallokärkenä jatkaa Damon Williams, jonka 10,7 levypalloa ja 5,4 syöttöä ovat koko sarjan mitalla erinomaisia lukemia.

– Loukkaantumiset ovat häirinneet merkittävästi valmistautumista pudotuspeleihin. Kertaakaan ei olla vielä päästy pelaamaan sillä kokoonpanolla, mistä löytyy kaikki kokeneimmat miehet. Runkosarjaan voidaan silti olla tyytyväisiä. HBA, Ura ja ToPo olivat siinä meille voittamattomia, mutta uskon, että pudotuspeleissä pystymme haastamaan kaikki joukkueet, kommentoi Pyrinnön päävalmentaja Juri Heinämäki.

ToPo päätti runkosarjan kolmanteen sijaan saldolla 16 voittoa ja 6 tappiota. Tappiot se kärsi sarjan kärkiporukoille, mutta sijojen 5–12 joukkueet se pystyi voittamaan rutiinilla. ToPon voimakaksikko on amerikkalaisvahvistukset Milton Jennings ja LD Williams. Aloitusviisikon takamiehet Miki Kuusisto ja Juuso Kauppinen ovat myös vaarallisia ratkaisijoita. Penkiltä energiaa tuovat Ilpo Pehkonen ja erittäin näyttäviä donkkeja esittävä Baboucarr Ceesay.

– ToPo tuli hieman yllättäen vastaan ensimmäisellä kierroksella. Amerikkalaisten CV on kovimpia mitä divarissa on nähty ja molemmat ovatkin rautaisia ammattilaisia. Sanoisin että tämä kaksikko on lähimpänä liigatason jenkkivahvistuksia. Kuusisto ja Pehkonen ovat juonikkaita pelintekijöitä ja Kauppinen erinomainen scoraaja. ToPo pelaa kapealla rotaatiolla, mutta kärki on mielestäni terävin koko sarjassa, tuumasi Heinämäki.

Mitä Pyrinnön pitää pystyä tekemään edetäkseen välieriin?

– Ensimmäinen juttu on ymmärtää, että tämä on playoff-sarja eikä vain yksi ottelu. Seuraavaksi meidän pitää pystyä pysäyttämään ToPon helpot korit nopeista palloista ja hyökkäyslevypalloista. Hyökkäyspäässä laatutekijöiden pitää olla korkeita ja heittää kovalla itseluottamuksella. Vastustaja säästelee puolustuksessa itseään olemalla passiivinen ja meidän pitää pystyä käyttämään se hyväksi.

Torpan Pojilla vahvempi avaus

ToPo vei ensimmäisen osaottelun nimiinsä pistein 80–65 (47–31). Ensimmäisellä puoliajalla hurjaan kolmen pisteen heittopeliin yltynyt kotijoukkue rankaisi tamperelaisia varsinkin siirtymätilanteissa. Ilpo Pehkonen (21 pinnaa ja 8 syöttöä) oli isäntien tehokkain.

Pyrinnön ikinuori Damon Williams herätteli joukkuetta ottelun alussa viime vuosikymmeneltä tutulla donkilla, mutta vieraiden heikko heittopäivä koitui joukkueen kohtaloksi.

– Ensimmäisellä puoliajalla tulleet merkkausvirheet kostautuivat. Kolmannella neljänneksellä saatiin vielä hyvä runi aikaan, mutta kun ratkaisevat heitot kolisivat rautoihin, emme saaneet lyötyä enempää painetta ToPolle, analysoi päävalmentaja Juri Heinämäki.

– Lauantaina meidän pitää olla johdonmukaisempia hyökkäyksessä ja puolustuksessa laittaa kovempi paine ToPon pallonkäsittelijöihin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio