Urheilullista

Moron urheilullista: Pyörä-Pojille Suomen Cupin avauskisan kaikki ykkössijat

Jari Sulkanen
Moron urheilullista: Pyörä-Pojille Suomen Cupin avauskisan kaikki ykkössijat

Paraisten osakilpailun mahtavissa maisemissa SM-luokka Eliten voittoon ajoi Tampereen Pyörä-Poikien Aleksi Sulkanen.

Trialpyöräily

Trialpyöräilyn Suomen Cupin ensimmäinen osakilpailu ajettiin viime sunnuntaina Paraisilla. Tamperelaisittain kisassa tehtiin historiaa, sillä jokaisen luokan voitto tuotiin kotiin Tampereen Pyörä-Poikien ajamina.

Lämmin trialhalli Härmälässä on tarjonnut tamperelaisille Suomen parhaat olosuhteet talviharjoitteluun. Muiden kaupunkien olosuhteet eivät ole ihan samalla tasolla, ja se varmaankin on vaikuttanut osaltaan täkäläisten huippuhyvään onnistumiseen kevään ensimmäisessä koitoksessa.

SM-luokka Eliten kultakamppailu oli totutusti Tampereen Pyörä-Poikien Aleksi Sulkasen ja Antti Jukaraisen välinen vääntö. Ensimmäiset kaksi kierrosta kaverukset ajoivat hyvin pienellä piste-erolla, ja Aleksi lähti kolmannelle kierrokselle viiden pisteen johdossa.

Kolmannella kierroksella ajajien taktiikat erosivat, Antti lähti kuromaan Aleksin etumatkaa riskillä yrittäen nollasuorituksia ilman taktisia jalkoja ja Aleksin tarkoitus oli säilyttää etumatka taktisilla jaloilla. Tällä kertaa Aleksin taktiikka oli parempi, Antille tuli muutama virhe ja näin kulta karkasi Sulkasen kaulaan. Kolmanneksi nousi seurakaveri Mikko Siren.

A-luokassa viime vuonna junnujen MM-kisoissa pronssia ottanut Niilo Stenvall oli selvällä erolla Paraisten ykkönen. Jyväskylän ajajat ovat perinteisesti hallinneet B-luokkaa, mutta Alessi Autioniemi katkaisi keskisuomalaisten voittoputken ja kaappasi kultaisen pytyn matkaansa Nokialle.

Suomen tyttöjen ykköskuski Adenka Autioniemi debytoi voitokkaasti luokan C-Super jaksoilla. Tavoitteena oli kerryttää kokemusta vaikeammista radoista, ja saada muutama onnistunut suoritus kauden harjoittelua silmällä pitäen. Poikien C-Superin kultaa ajoi talvella hyvin kehittynyt Okko Päivinen. Luokassa C-Yleinen korkeimmalle pallille kiipesi Autioniemen trialperheen toiseksi nuorin taituri, Aston.

Tommilan kaksossisarukset Elli ja Anni ottivat tasapisteet tyttöjen luokassa C-Yleinen, mutta Elli voitti hiuksen hienosti ykköspisteiden turvin. Luokassa C-Vapaa Luka Pietilä vei selvällä erolla kultamitalin kaulaansa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Pääaiheet

Sammio